Durva elégedetlenség söpör végig Magyarországon

2016. október 13. 14:58 - Napi Csárt

Ebben világelsők vagyunk: szerinted mi a helyzet az egészségüggyel?

A magyarok 79 százaléka szerint összességében rossz irányba haladnak a dolgok hazánkban. Nem mi, magyarok vagyunk azonban a legelégedetlenebb nemzet, az európaiak közül a spanyolok, az olaszok és a franciák is kritikusabbak saját országuk történéseivel szemben.ipsos.jpg

A magyarok leginkább az egészségügy helyzete miatt aggódnak, 59 százaléknyian említették az első számú problémának. Ezzel az aránnyal világelsők vagyunk, máshol korántsem okoz az embereknek ekkora nehézséget az életnek e területe.

A magyarok probléma-rangsorában a második-harmadik helyen – szinte az egészségüggyel azonos említési aránnyal, 58 illetve 56 százalékkal - a pénzügyi és politikai korrupció, valamint az elszegényedés és a társadalmi egyenlőtlenség következik. A világon összességében a munkanélküliség számít a legnagyobb gondnak (38 százalékkal), nálunk ez a sorban csak a negyedik: 31 százalék aggódik emiatt  – derül ki az Ipsos legfrissebb felméréséből.ipsose.jpg

64 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr111802387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

monddazigazatmar 2016.10.13. 22:39:06

Hát igen. Végül is miért is ne aggódna a magyar az egészségügy miatt, amikor a baloldal már évek óta ugatja, hogy mingyá összeborul?
Gondolom a török, mexikói, délafrikai, indiai nagyságrendekkel jobb, hogy azoknak aztán semmi aggódnivalójuk nincsen. Szemben az ausztrálokkal meg a kanadaiakkal akik azért csak rettegnek.

gizmo26666 2016.10.13. 22:42:31

Ez nem igaz, Magyarországon minden fasza. Aki nem ért egyet, az már úgyis külföldön van. A helyüket majd feltöltjük ukrán meg ujgur menekültekkel.

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2016.10.13. 22:53:04

@monddazigazatmar: @gizmo26666: Jól van elvtársak, fontos az éberség! Amint megjelenik egy ballib blog, azonnal dolgozni!

monddazigazatmar 2016.10.13. 22:54:55

@Kreml propaganda osztály szófiai összekötő: Hát igen. Micsoda véletlen, hogy az objektív indexen a címlapon csak ballib blogok jelennek meg...

i8223k 2016.10.14. 00:22:22

Azért jó lenne ha a szokásos szlovák-román-cseh országok is szerepelnének rajta.
Hisz mindig azokhoz hasonlítjuk magunkat, nem igaz?

Meg milyen érdekes, h mindig keresnek egy dolgot, amiben húú Magyarország milyen pesszimista, majd alátámasztják a saját állításaikat, h mindig minden rossz.

Valahogy pozitív cikkeket nem láttam az elmúlt 6 évben ezen az Indexen.
Vagy akkor azt semleges tényként megemlítik...

dunántúli gyerek 2016.10.14. 00:49:10

Úgy tünik a liberlis demokráciákban sokkal elégedetlenebbek a zemberek mint az illiberálisokban. Hmm.

2016.10.14. 02:57:52

@dunántúli gyerek: igen, nekem is ez tűnt fel. Azok az országok, ahol korábban a liberális demokráciának (meg a korábbi gyarmattartó státusnak) tulajdonított jólét volt, most lemaradnak a versenyben. A fejlődő országok meg úgy tűnik valóban fejlődnek. Indiának és Kínának van is hova, de elmondható, hogy a mostani indiai, kínai generációk jelentősen jobban élnek, mint a szükeik, nagyszüleik. A nyugatiaknál meg stagnálás vagy épp erős visszaesés van. A mai amerikai egyetemista generáció dollártízezrekben mért adóssággal vág neki az életnek, UK-ban égető probléma a lakhatás. A francia, olasz, spanyol fiataloknak munkája nincs. A korábbi kiemelkedő jóléthez képest az erős visszaesés igen depresszív. A fejlődő országokban ugyan a jólét nem nyugati szintű, de a trend bíztatóbb. Kína bedőlését évek óta jósolják, de csak nem akar bekövetkezni.

HabonyArpad 2016.10.14. 04:25:09

Magyarorszagon elsosorban a libbant baloldal jelenti a problemat. A libsiket kene folszamolni, bortonbe zarni, dunaba loni, es minden problemank megoldodna. Ok akadalyozzak evtizedek ota az orszag gazdasagi fejlodeset, dunaba lovesuk nemzeti letkerdes.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.10.14. 04:49:51

Szólni kell Hordágyágnesnek, vegyen új széfeket, meg zárasson be egykét kórházat, az bevált

DFK 2016.10.14. 05:24:53

Nem állítom, hogy jó a magyar eü helyzete, de bőven nem olyan rossz, mont mondják, gondolják. Arra az ellátásra, amore ha várakozással ugyan, de mindenki jogosult,baz USAban bizony a jelentős rész nem fér hozzá, mert az azt fizető biztosítás túl drága. UK-ban is hosszú a várólista.

2016.10.14. 05:40:20

@DFK: az a vicc, hogy az amerikai magánbiztosítás nem is drágább, mint amit Európában az állami biztosítási alapba fizetnek az emberek. Viszont az USA-ban szabadság van, nem adók formájában hajtja be az állam az eü-járulékot, megteheted, hogy nem fizetsz. És vannak, akik megteszik, mert szarnak rá. De aki fizeti, annak nem drágább, mint egy átlag európai számára. És aki fizeti a biztosítást, az azonnal ellátást is kap. Ellenben mondjuk a skandináv országokkal, ahol hosszú várólisták vannak. Cserébe sok amerikai államban még jövedelemadó sincs... aki dolgozik, az tudja fizetni a biztosítást.

Nzoltan 2016.10.14. 06:35:55

@karandash: Ez felveti a kérdėst, hogy meddig szükseges az állami szerepvállalás? Mármint, hogy mi tartozzon bele? Az EU-ban túl sok mindent akarnak államilag felügyelni. Viszont ezáltal jó sok adót lehet beszedni mindenféle jogcímre. Aztán a éegén mindig az van, hogy a korrupt endszer fentartásájoz a világ pénze nem elég. Miközben a várólisták egyre hosszabbak, az adósságok egyre megfizethetetlenebbek.

2016.10.14. 06:53:58

@monddazigazatmar: "Végül is miért is ne aggódna a magyar az egészségügy miatt, amikor a baloldal már évek óta ugatja, hogy mingyá összeborul? "

Sajnos a baloldalnak ebben valószínűleg igaza is van.

2016.10.14. 07:04:34

@Nzoltan: a francia állapotok mutatják, hogy az,etatista, szocialista/fasiszta vonal hova vezet. Magas adók, emiatt a mumkahelyteremtő cégek menekülnek, de magas eü és szociális ellátási színvonal, munkavállalók és köztisztviselők be vannak betonozva, el se lehet őket bocsátani, viszont pont emiatt magánszektor nem akar felvenni állandóra munkaerőt. Akinek van egy biztos állása, az biztonságban van, viszont egyre nagyobb a munkanélküliség, a kiadások fedezhetetlenek. Nyugat-Európa túlnyújtózkodott a takaróján, persze sokkal jobban élnek, mint egy magyar, de a mai nyugati fiatal már csak álmodhat arról a biztonságról, életszínvonalról, ami a szüleinek jutott.

torró 2016.10.14. 07:57:04

Nem kell aggódni emberek, jön az iszlám, és megoldódnak a problémák. Dolgozni fognak, lesz bevétel a kormányoknak, tudják majd finanszírozni az egészség ügyet, stb.
A francba nem felébresztett az asszony! Pedig olyan szépet álmodtam! Na! Akkor mégis nekem kell menni dolgozni. (De nem aggódom, mert jön az iszlám.DD)

kvadrillio 2016.10.14. 08:40:04

nem szeretem puzsért..., de van benne valami..... A CIKKÉBENB IS...:)
Hat gondolat a Népszabadság hűlt helyén
Cinkos, aki néma

""": Első gondolatom a szolidaritásé. ...hiszen a baloldal is tele van milliárdosokkal! Ott vannak Gyurcsány egykori üzletfelei, ott van Kóka helikopterszakköre, ott van Leisztinger és Gyárfás meg az egész társaságuk, ott a sok szocialista meg SZDSZ közeli bankár és nagyvállalkozó. Nyilván nincs annyi pénzük, mint a Pénztáros Lőrinceknek, de tudjuk, hogy épp elég fényesen ment nekik az elmúlt évtizedekben: jól tartotta őket a politika, sokszor és sokat kaszáltak. Hol vannak most ezek a milliárdosok?"""
Puzsér Róbert, 2016. október 13., csütörtök 10:10, frissítve: csütörtök 11:33

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.14. 08:46:50

Egy dolog miatt kell aggódni.
Hogy a legtöbb kórházi ágyat megszüntető, legtöbb iskolát bezárató, legnagyobb államadósságot, és munkanélküliséget összehozó ballib elkúrók, nehogy visszatérjenek.

http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+gdp
GDP arányos hiány:
----------------------
2002:
Eu-s átlag: 60%, Magyarország: 54%

2010:
Eu-s átlag: 78%, Magyarország: 82%
Tehát az MSZP-SZDSZ kormány alat az EU-s átlaghoz képest is romlott, 28% adósság növekedés.

2014:
Eu-s átlag: 87%, Magyarország: 77%
Tehát a Fidesz kormány alatt az EU-s átlaghoz képest is javult, 5% csökkenés.

http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+unemployment
Munkanélküliségi ráta:
-------------------------
2002:
Eu-s átlag: 8,9%, Magyarország: 5,5%

2010:
Eu-s átlag: 9,6%, Magyarország: 11,2%
Tehát az MSZP-SZDSZ kormány alatt az EU átlaghoz képest is jelentős romlás, 5,7%-os növekedés.

2014:
Eu-s átlag: 9,8%, Magyarország: 7,5%
Tehát a Fidesz kormány alatt az EU-s átlaghoz képest is javult, 3,7% csökkenés.

bulista 2016.10.14. 09:02:20

@torró: Mivel éppen a héten módosították a Gránitnál Szilárdabbat, így ide csak a parasztgyerek jellegét vesztett Hazudós Rotor Anti migráncs kötvényeivel jöhet az iszlám - már ha létezik olyan idióta iszlám, aki pont ide akar jönni. Na jó, a Sakál (Carlos) óta tudjuk, hogy terrorista kiképzésben és a sebesült orgyilkosok ápolásában jók vagyunk, így a következő párizsi, brüsszeli, stb. merénylők ideiglenes itt állomásozására lehet a továbbiakban is számítani.

kvadrillio 2016.10.14. 09:05:28

EZ A KAPITALIZMUS ???....KÖSZÖNÖM...NEM KÉREM !!!
Egyetemről az utcára: diplomás hajléktalanok
október 12. 19:29 - szerző: Sándor Zsuzsanna
A Menhely Alapítvány idei felmérése szerint a magyarországi hajléktalanok egyre nagyobb nyomorban élnek, s az egészségi állapotuk rohamosan romlik. Akadnak köztük diplomások is. A szakemberek úgy vélik, a magasabb végzettség nem feltétlenül véd meg a lecsúszástól. Sőt ha valaki diplomásként jut a lét peremére, még nagyobb lelki traumát élhet át. Cikkünkben három diplomás hajléktalant is bemutatunk. Egykori agrármérnök, dzsesszgitáros és mentőtiszt ma éjjeli menedékhelyek lakói.

Vajon egyáltalán ki a hajléktalan? A bajok ugyanis nem akkor kezdődnek, amikor valaki utcára kerül. Potenciális hajléktalan az is, aki még saját vagy önkormányzati lakásában lakik, de már nem tudja a számláit fizetni. Hiteleit képtelen törleszteni. Esetleg elveszti az állását, nem bírja a családját eltartani. Megromlik a házassága, válik, ki kell költöznie a közös otthonból. Aki fedél nélkül egyedül marad, sokszor szégyelli a helyzetét. Ha barátok, rokonok be­­fogadnák is, nem akar a nyakukon élni. Inni kezd, megbetegedhet, inkább meghúzza magát éjjel egy parkban vagy bekéredzkedik valamelyik menedékhelyre. A Magyarországon hajléktalanná válók többsége férfi, és a pokoljárás hasonló stációin megy végig.

Valaha a diploma társadalmi presztízst és biztos egzisztenciát jelentett. Mára elkezdődött a középréteg lecsúszása is. Pedagógusok, egészségügyi dolgozók, szociális munkások minimálbér körül keresnek. A leépítések bárkit, bármelyik ágazatban elérhetnek, s nincs garancia arra, hogy a diplomás belátható időn belül újra el tud helyezkedni.

A World Economic Forum 2015-ben 124 országban végzett felméréseiben kimutatta: Magyarországon az egyik legmagasabb a diplomás inaktívak és munkanélküliek aránya. Adataik szerint nálunk a felsőfokú végzettségűek 23 százaléka inaktív, de az 55 és 64 év közötti korosztályban csaknem 50 százalék. A pályakezdő magyar diplomásoknál a munkanélküliség 16 százalék.

kvadrillio 2016.10.14. 09:10:19

@torró: Fotó: Bazánth Ivola

A honi értelmiségiek közül sokan már nem válogatnak, alacsonyabb iskolázottságot igénylő feladatokat is elvállalnak. Ám az esélyeik nem egyenlők.

– A műszaki diplomások általában könnyebben váltanak, sokféle gyakorlati szakmához is értenek. De egy bölcsész nem biztos, hogy el tud menni, mondjuk, hegeszteni – jegyzi meg Aknai Zoltán, a Menhely Alapítvány vezetője.

Hozzáteszi: Magyarországon olyanok is hajléktalanná válnak, akiket pedig meg lehetne menteni. Nyugat-Európában, például Ausztriában is, sokkal több a szociális lakás. Ha itthon is lennének olcsón bérelhető lakások, a krízisbe jutott embereknek nem kellene egzisztenciális mélységbe zuhanniuk. Ráadásul a zuhanásveszélyt fokozza a munkanélküli-segély csökkentése, a szo­­ciális védőhálók felszámolása, a szegények társadalmi stigmatizálása is.

A hazai vidéki városokban kétszer annyi a hajléktalan, mint a fővárosban. Békéscsabán négy évvel ezelőtt végeztek kutatást: az ottani hajléktalanoknak 10 százaléka volt diplomás. Ez körülbelül duplája annak, mint ahányat a budapesti szállókon regisztráltak. A Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ vezetője, Varga Éva elemzi az okokat:

– 2012-ben sok lakáshiteles vált fizetésképtelenné a városunkban, sok volt a válás is, és egyre több a munkanélküli. Ezért nőtt meg a diplomás hajléktalanok száma is. Azóta közülük ketten alkoholproblémák következtében meghaltak. Van, aki Budapestre ment, nyomát vesztettük, és akad, aki a csabai hajléktalanszállón maradt. Egyik diplomás gondozottunknak Romániában találtunk jól fizető ideiglenes munkát. És olyan is van, aki Rómába költözött, az utcán kéreget, és ebből már lakást tudott bérelni ott.

Mindössze egyetlen fedél nélküli csabai pedagógus helyi integrációja sikerült teljesen. Igaz, ő sem a szakmájába került vissza: a közalkalmazotti szférában kapott állást. Már van lakása, és társra talált.

Több a fiatal a menedékhelyeken

A Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ vezetője, Varga Éva szerint a hajléktalan diplomások száma az elmúlt évben újra csökkent a városban, ám az is lehet, hogy ezek az emberek most már máshol keresnek menedéket. A környéken lévő hajléktalanszállókat ugyanis felújították, míg a csabait nem.

Országos felmérések igazolják, hogy a hajléktalanok iskolai végzettsége nem rosszabb az átlagnál. Sőt.

– A békéscsabai nappali melegedőt használók közt nagyon kevés, aki csak nyolc általánossal rendelkezik. A többség szakmunkásképzőt vagy technikumot végzett. Nem egynek több szakmája, érettségije is van – jegyzi meg Varga Éva.

Ugyanakkor egyre fiatalabbak is bekerülnek az éjjeli menedékhelyekre. Azelőtt például a csabai gondozottak 55–65 százaléka 45 év fölötti volt. Most már 18 évesek is akadnak köztük.

– Ez azóta tapasztalható, amióta 16 évre csökkentették a kötelező közoktatást. De új jelenség az is, hogy a hajléktalanok közt mind több a nő. A számuk 5–10 százalékról 25–35 százalékra nőtt – teszi hozzá Varga Éva.

NU.....EZÉRT KELL KIMENNI TŰŰŰŰNTETNI, NEM A NETADÓÉRT !!!

kvadrillio 2016.10.14. 09:11:03

Egyetemről az utcára: diplomás hajléktalanok
október 12. 19:29 - szerző: Sándor Zsuzsanna...168ÓRA.....

kvadrillio 2016.10.14. 09:12:42

jahhh...persze, a milliomoscsemetéket kielégíti, ha Lamboeghinivel versenyezgetnek...egymással.....KAPITALIZMUS-MÓDRAHHH.........

kvadrillio 2016.10.14. 09:15:09

...és amíg fenti NÉPRÉTEGEK ZUHANNAK A MOCSÁRBA, MÉSZÁROSLŐRINCKÉK ÉS AROGÁN LUXUS-MAFFIÓZÓK EMELKEDNEK A MENNYEK.....BE.....CSODÁLATOS VILÁGBAN ÉLDEGÉLNEK A MAGYAROK...NA !+

kvadrillio 2016.10.14. 09:16:14

jahhh és lehet törölni !!!!! A SEGGEMET IS ! :o))))))).,...EZEK AKKOR IS LESÚJTÓ DOLOGOK A JAVÁBÓL !

dologok direktígyírvahhh...

kvadrillio 2016.10.14. 09:27:57

Le kell-e mondania Rogán Antalnak a helikopter-ügy miatt?

Balog erre úgy felelt, az, hogy ki, hová és mivel utazik, az a magánszférába tartozik. Persze csak addig,

amíg közpénzt nem használ fel, és nem sért törvényt vagy előírást.

A miniszter kitért arra is, hogy sokan nem veszik jó néven Magyarországon, ha sikerül azt a látszatot kelteni, hogy

fideszes vagy kormányzati politikusok más életszínvonalon élnek, mint a magyar átlag.

Irigységet vált ki az emberekből, ha bárki magasabb életszínvonalon él, és képmutatás számon kérni, hogy miből telik neki luxuskiadásokra – csóválta a fejét Balog.

jahhhhh......MINDIG EZ VAN, MIKOR EGY HÜLYE REFORMÁTUS PAPOT TESZNEK MEG EMBERÜGYI MIN ISZTERNEK ! :o))))))))))))))))))))))))))))))))))))... merahhh hajléktalan, a rabszolga-minimálbéren foglalkoztatott NE LEGYEN IRIGY !!! BESZARÁÁÁÁÁÁS.....EZ A SZAGÉRTELEM !!! :o)))))))))))))) EZ A FELE-BARÁTI SZERETET C SÚCSAHHH !

nookedli 2016.10.14. 09:31:03

@monddazigazatmar: Aki igénybe vette az utóbbi években az egészségügyet, az tapasztalhatta mennyire rossz állapotban van, de szerintem Magyarországon sosem volt jó az eü. Lett volna lehetőség ezen változtatni az elmúlt 30 év kormányainak, de nem tették. Ahogy az életszintvonal növelése sem téma náluk, hiszen elveszítenék a gazdasági partnereket, mint pl. Audi és akkor a GDP nullázódna. Sajnos az előző kormányok ha kormányra kerülnek sosem fognak rendszert váltani és elszámoltatni a korrupt politikusokat, mert ők maguk is azok. A szavazók meg annyira buták, hogy képtelenek olyanra szavazni aki változást akar. Jól érzi magát a többség ebben a langyos húgyban áztatva magát.

kvadrillio 2016.10.14. 09:31:21

@kvadrillio: ne, baj ! az ő folyószá lái is kiderülnek nemsokára ! :) mint a Teréz anyáé.....a WIKIN....., HOGY A BEKASZÍROZOTT ADOMÁNYOKBÓL CSAK 7 %-OT OSZTOGATOTT KI A RÁSZORULÓKNAK !!! OCCT EZÉRT MÉG SZENTTÉ IS AVATTÁK ŐTETET ! :o))))))))

nookedli 2016.10.14. 09:32:57

@kvadrillio: Azért kellene kimenni és nem tüntetni, hanem forradalmat csinálni, hogy az összes korrupt politikussal leszámoljunk gyurcsánytól orbánig és visszavegyük amit ezek elloptak, ezután újra építeni mindent.

kvadrillio 2016.10.14. 09:34:22

Kritika

A legátfogóbb, jelentős kutatással és dokumentumokkal ellátott kritikai gyűjteményt Dr. Aroup Chatterjee, egy indiai (kalkuttai) születésű brit orvos készítette, aki rövid ideig még dolgozott is a Teréz által üzemeltetett otthonban; a kutatásain alapult a brit Channel 4 által 1994-ben készített „Hell's Angel” (Pokol angyala) című dokumentumfilmje, illetve az egyik készítő, Christopher Hitchens által 1995-ben kiadott „The Missionary Position: Mother Teresa in Theory and Practice” című könyve, illetve Chatterjee a pénzügyekre és gyakorlatra vonatkozó anyagait a 2003-ban megjelent „The Final Verdict” (A végső ítélet) című könyvében foglalta össze.

A vádak között szerepel az, hogy politikai kötődései miatt számos emberi jogilag megkérdőjelezhető döntést támogatott; szélőjobboldali személyekkel tartott kapcsolatot, gyakran pénzügyi érdekből; hogy közreműködött nagy összegű sikkasztásokban; hogy haldoklókat keresztelt vagy kereszteltetett meg azok jóváhagyása nélkül; hogy a szegényekre vonatkozó jótékonysági tevékenysége a valóságban nagyon kevés számú (pár száz) embert érintett és hogy az erre felvett pénzeket térítési tevékenységekre fordították; hogy támogatásokat hinduknak gyakran csak akkor adtak ha azok megkeresztelkedtek.[9]

Szinén kutatásokra alapozva mások hasonló kritikákat fogalmaztak meg, illetve ezeken túl felmerült, hogy az egészségügyi ellátás, melyet nyújtottak nem csak gondatlan, de gyakran egyértelműen elhanyagolt vagy akár kártékony is volt és hogy számtalan esetben könnyen gyógyítható betegségekben hunytak el betegeik, vagy akár amúgy egészséges ápoltjaik; hogy intézményeikben vallási indokok alapján nem alkalmaztak semmiféle fájdalomcsillapítást, illetve a szenvedő betegeket ágyhoz kötözték fájdalomcsillapítás helyett; hogy semmiféle esetben nem támogatta a terhességmegszakítást (beleértve a nemi erőszakot). [10]
Adományok felhasználása

A Stern német magazin szerint 1991-ben a Szeretet Misszionáriusai által kapott adományoknak csak 7%-át használták fel jótékonysági célra.[11]
Haldoklók megkeresztelése
Teréz anya bátorította rendje tagjait, hogy kereszteljék meg a betegeket vallásukra való tekintet nélkül.

A NAGY SZENTE........RÉZ ! :o))))))))) WIKIKEHHH...

nookedli 2016.10.14. 09:35:32

@Ballib cenzúrázók réme 18: Ez a GDP arányos hiány csak annyit mutat, hogy a kormány az adónk terhére elkezdte törleszteni azt a hitelt, amit rossz feltételekkel felvettek annak idején az mszp és fidesz is. Remek lehet a mi teljesítményünket a saját dicsőségére fordítani. Amúgy meg a törlesztés előtt újra kellett volna tárgyalni a törlesztési feltételeket és nem szó nélkül visszafizetni ezt az uzsorahitelt.

Willkommenskultur 2016.10.14. 09:36:23

@nookedli: én igénybe vettem az egészségügyet és kiváló volt, igaz fizettem érte

akinek ingyér van az örüljön h valaki foglalkozik vele, ha sír a szája ki kell törölni a rendszerből és kész

Willkommenskultur 2016.10.14. 09:40:27

@nookedli:'hogy a kormány az adónk terhére elkezdte törleszteni azt a hitelt, amit rossz feltételekkel felvettek annak idején az mszp és fidesz is.'

hazudsz

ha annyi lennne az adósság mint 2002ben amikor orbán átadta a hatalmat, nem kéne csökkenteni

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.10.14. 10:47:50

@kvadrillio: A kedves beteg legyen szíves visszahúzni a szobájába a nővérpulttól! Mindjárt küldöm az ápolókat hátulkötős kis ruhácskával magának, meg a nővért extra adag haloperidollal.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.10.14. 10:51:08

@nookedli: "Ez a GDP arányos hiány csak annyit mutat, hogy a kormány az adónk terhére elkezdte törleszteni azt a hitelt, amit rossz feltételekkel felvettek annak idején az mszp és fidesz is. "

Aha.

Adósság
2010 május 19330 milliárd
2016 augusztus 25000 milliárd

Ja és eltűnt 3000 milliárd manyup, 3000 milliárddal csökkent a devizatartalék és az állami Eximbanknak van 600 milliárd adóssága.

Az IMF hitel meg 4 százalékkal vettük fel, Orbánék meg majd 5 milliárd dollárt vettek fel 5,6 százalékos kamatra 2013-ban.

Willkommenskultur 2016.10.14. 10:56:55

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: ne HAZUDJ

ugyanezzel a hazugsággal (nominális adósság) megbuktatok 2014ben és a népszavazáson is

találjatok ki mást mert 2018ban is megbuktok

vNHM 2016.10.14. 11:49:26

Hehehe, ennel dramaibb cim nem jutott eszedbe?
Szerencsetlen almodozo.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.10.14. 12:06:11

@Willkommenskultur: Különben meg a kurva anyád hazudott apádnak hogy szedi a fogamzásgátlót.

Willkommenskultur 2016.10.14. 12:08:08

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: fejezd be a hazudozást, 2014ben is hiábavalónak bizonyult!

$pi$ 2016.10.14. 12:16:04

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: "Sajnos a baloldalnak ebben valószínűleg igaza is van. "

A baloldalnak az elmúlt 6 évben semmiben sem volt igaza. Folyamatosan mentek a rémhírek, egyetlen egy sem jött be belőle. Onnantól kezdve, hogy IMF hitel nélkül összeomlunk, azon keresztül, hogy őrtornyos munkatáborok lesznek, éhséglázadások lesznek, megszűnnek a közművek a rezsicsökkentés miatt, átmásznak a menekültek a kerítésen és a többi és a többi.

Nincs olyan mondásuk, amiről kiderült volna, hogy igaz.

Ennek ellenére nem akadnak fenn, mennek a következő és a következő jóslatra, ami jóslatuk meg nem jött be, azt nagyvonalúan elfeledik.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.10.14. 12:17:37

Kedves fideszgetzik! Megnézném ezt a kommentfolyamot most a fenti statisztikával, ha nem Orbán, hanem Gyurcsány lenne hatalmon...

A Haza nem a fidesz és pláne nem Orbán. Az egészségügy pedig még a fideszes politikusok szerint is ramaty állapotban van, főleg Budapesten. De ti azért csak bagatelizáljátok a problémát, gúnyolódjatok, gondolom nektek a fidesz-agitprop melótok miatt jár a Honvéd kórházas ellátás.

Willkommenskultur 2016.10.14. 12:20:20

@Narancsseggű Mandrill: A fidesz kormány 2022ig minimum hatalmon lesz, addigra tele lesz az ország szuperkórházzal.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.10.14. 12:42:01

@$pi$: Te inkább gazdasági kérdésekben ne ugassál, aki nem tudod mi az összefüggés az import és a valutatartalék között.

monddazigazatmar 2016.10.14. 12:50:04

@kvadrillio: "Most már 18 évesek is akadnak köztük.

– Ez azóta tapasztalható, amióta 16 évre csökkentették a kötelező közoktatást. "
Mármint a hajlékonyok között. Na, mesélj te szociológusok szégyene, hogy ugyan mi az összefüggés. Aki nem tanult meg írni olvasni 16 éves korára, annak miért is kellene még két évig iskolába járni ?

Mert ugye a tankötelezettség nem azt jelenti, hogy nem mehet utána iskolába, hanem azt, hogy 16 éves kora után nem kötelező neki. Aki 16 éves koráig nem tanult semmit, az a következő 2 évben sem fog.

monddazigazatmar 2016.10.14. 12:52:47

@Narancsseggű Mandrill: Bagatellizálja bárki?
Na figyelj hülyegyerek! Szerinted tényleg jogos, hogy a világ legszarabbjának állítjátok be a magyar eü-t? Tényleg? Én nem kétlem, hogy nem svájci meg osztrák színvonal. De bazmeg, nehogy már délafrikai meg török szintűnek állítástok be.

Willkommenskultur 2016.10.14. 13:10:34

Annyira tombol a fideszes diktatúra, hogy az MSZP a Népszavát is eladta - repülhet a főszerkesztő is Hónapokon át tartó tárgyalások után eladják a Népszava kiadási jogát a Marquard Médiának – tudta meg a MNO. A tulajdonosváltást egy csütörtöki értekezleten jelentették be a dolgozóknak. Jövő héten a Marquard Média képviselői közlik majd az 50 fős szerkesztőségi és kiadói gárdával, hogy kiket vesznek át, azt egyelőre nem tudni, hogy a leépítés hány embert érint.
Forrás: kuruc.info/r/2/164962/

2016.10.14. 13:41:39

@$pi$: Én nem vagyok baloldal rajongó, annak utánanézhetsz, ennek ellenére - ne is haragudj, de az egészségügy kurva szar állapotban van. Persze ennek nem csak a Fidesz az oka, hanem az is, hogy kétmillió ember fizet nem alap TB_t, a többiek lógnak a csöcsön és panaszkodnak, hogy milyen szar az egész.

2016.10.14. 13:42:14

@Willkommenskultur: Budapesten kívül is lesz?

monddazigazatmar 2016.10.14. 13:58:47

@nookedli:

"Aki igénybe vette az utóbbi években az egészségügyet, az tapasztalhatta mennyire rossz állapotban van, de szerintem Magyarországon sosem volt jó az eü."
Én is vettem igénybe, meg a családban mindenki. Nincs rossz állapotban. A legnagyobb baja a szervezetlenség, már amennyire betegként látszott, illetve a dolgozóknak a nem törődömsége.
A betegfelvevő azt mondja, hogy menj fel és szólítanak, 4 órával később amikor utolsó vagy, akkor az orvos közli, hogy be kellett volna adni valami papírt, amiről azt sem tudtad, hogy létezik.
Na, most ez így tényleg nem jó, de erről leginkább ezek a beleszarós dolgozók tehetnek, nem pedig a pénz. És meggyőződésem, hogy aki szar munkát végez, az háromszor annyi fizetésért is szar munkát fog végezni - mert pont ugyanannyi lenne normálisan tájékoztatni a beteget mint rosszul.
Tény és való, hogy az épületek lerobbantak, de végül is 120 éves házakba kell vezetékeket meg minden ilyet kiépíteni, nem erre lettek kitalálva.

"Lett volna lehetőség ezen változtatni az elmúlt 30 év kormányainak, de nem tették."
Szerintem nagyon lehetőségük sem volt. Csak azt nem értem, hogy amíg a melós szarul dolgozik minden területen akkor miért pont az eütől várják el a nagy tökéletességet?

"Ahogy az életszintvonal növelése sem téma náluk, hiszen elveszítenék a gazdasági partnereket, mint pl. Audi és akkor a GDP nullázódna."
Ez egy jó nagy baromság, azt azért tudod ugye? EGyik részről, ha van egy boltod, és abból élsz, akkor milyen alapon jön oda valaki, hogy "ha nem lenne a boltod éhenhalnál"
Mellesleg akkor ez igaz mindenkire a világban, hogy ha elvesztene ilyeneket, hogy VW meg Mercedes akkor éhen halna.
Harmadrészt pedig mégis mit várnál el? Eladták és beszántották az összes magyar üzemet. ( a szocik voltak ugye?) Innentől kezdve mégis mitől várod, hogy holnaptól lesz egy magyar világcég? Nem lesz. Nem fog a kormány alapítani egy autógyárat, de mást sem. Egy-két szoftvercég talán eléldegél, amíg fel nem vásárolják őket.

"Sajnos az előző kormányok ha kormányra kerülnek sosem fognak rendszert váltani és elszámoltatni a korrupt politikusokat, mert ők maguk is azok. A szavazók meg annyira buták, hogy képtelenek olyanra szavazni aki változást akar. Jól érzi magát a többség ebben a langyos húgyban áztatva magát."
Ez is egy nagy marhaság. Nem mondom, hogy nincs korrupció, volt is, és lesz is. Nem csak itt, hanem mindenhol. És nem azért nem lesz nagy változás, mert a szavazók hülyék, hanem mert alapjaiban vannak elbaszva dolgok, és ezeken nem fog tudni változtatni senki. Ámíthatod magad, akármivel, de ha egymillió embernek nincs benn a kulturájában, hogy tanuljon, akkor csinálhatsz akármilyen programot nem fog.
Mert az aoja anyja nem várja el tőle. Persze könyebb szidni orbánt, mint ezzel szembenézni.
Az eü vel sem nagyon tudsz mit kezdeni- egyre több az öreg, a ratkósok most érik el a kort, és az ellátás kapacitása nem nő. A befizetők pedig egyre kevesebben vannak. Ja, és az ellátás pedig ezerszer jobb, amibe meghaltak az emberek 50 éve, azok manapság simán gyógyíthatók - és el is várja mindenki hogy meg legyen gyógyítva.

Szóval alapvetően szar a struktúra, és elég szar minden. Viszont azt hinni, hogy ennek az oka a nagy korrupció, és ha valaki egyszercsak visszaszerezné a sok ellopott pénzt, akkor majd minden szuper lesz. Nem állítom, hogy nincs ellopott pénz, de nagyságrendileg csepp a tengerben. Semmi nem változik, ha holnap elszámoltatsz, és mindent visszaveszel.
Ez a baloldali propaganda, ez az egy dolog amivel még talán labdába rúgnak.

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2016.10.14. 14:13:12

@monddazigazatmar: " Eladták és beszántották az összes magyar üzemet. ( a szocik voltak ugye?)"
Huzzá má innen kistáska a hülyeségeiddel! A Videotont, Ikaruszt, cukorgyárakat még az Antallék adták el!

illaim 2016.10.14. 15:35:01

Már megint itt tobzódik a fideszes jobbikos csürhe,-tisztelet a kivételnek,- ahelyett hogy kötőtűvel piszkálnák a szemüket! LOL

$pi$ 2016.10.14. 16:23:05

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: "ne is haragudj, de az egészségügy kurva szar állapotban van."

Nem vitattam. Annyit mondtam, hogy ha a baloldal azt mondja, hogy hamarosan összeomlik az nem jelent semmit. A baloldal foylamatosan ilyeneket mond hat éve és semmi nem jött be belőle.

2016.10.14. 16:33:37

@Willkommenskultur: Megnézem én azt, de legyen igazad!

2016.10.14. 16:35:04

@$pi$: De ebben az esetben szerintem igazuk van.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 18:11:16

@$pi$: "A baloldalnak az elmúlt 6 évben semmiben sem volt igaza."

Lehet, nemtom mit mondtak.

De hogy a fideSS az elmúlt 6 évben kurvára lezüllesztette az országot, az hétszentség.

A habony silabuszod szerint most az jön, hogy emútnyócévesel. Ugorhatunk.

Kurvára mindegy, mi volt 6 évvel ezelőtt, az azóta történt rombolásokról beszélek.

Spontán Bloggerr 2016.10.14. 18:29:06

Nézzétek mit találtam. 84 éves nénihez törtek be a migránsok, de erre a fogadtatásra nem számítottak. Nem fogod elhinni Link: adf.ly/1envkS

Buchhalter 2016.10.14. 20:04:52

@HabonyArpad: rendben ,veled kezdeném.Megmondom miért : mert amikor az ilyen félőrültek mint te hatalmat kapnának mindenkit aki akár ferdén nézne rád azt is belelövetnéd a Dunába. Önjelölt diktátorok se kellenek Sok ilyen volt már koma és csak sok jó ember is elpusztult miattuk.Lásd Napóleon,Hitler,Mao.Persze a demokráciának álcázott nagy hatalmak is megérnek egy misét mint USA és társai. Addig Demokrácia amíg ő mondja a tutit ,de ha feleselsz akkor már terrorista vagy.Érdekes egy nézőpont ,nem de bár?

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.14. 20:41:53

Röhejes hogy az elkúróbajnok seggnyalói, Gyurcsány leghűségesebb netes fizetett trolljai itt pattognak, és tobzódnak, miközben kedvenc elkúrójuk alatt a folyósóra fektették a betegeket az elprivatizált és lepusztított,kirabolt kórházakba.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.14. 20:43:27

@Buchhalter:

Ki nem szar le titeket ?

Mi 3 millió 200 ezren szavaztunk, ti meg nem vagytok összesen 500 ezren se,

Értem hogy bérrettegsz emiatt, meg károgsz, dehát a demokrácia az ilyen.

Többség dönt, te pedig le vagy szarva.

Buchhalter 2016.10.15. 09:15:17

@Ballib cenzúrázók réme 18: nem írtam neked,de miért adsz olyat számba amit nem is mondtam.Paraszt vagy ,mert én is úgy szavaztam ,ahogy te.De amikor az észt osztogatták elég messze lehettél.Nem bégettek hanem kommunikálok.Köcsög,ha találkoznánk akkor lapítanál mint szar a fűben ,mert annyira egy kis pondró vagy.Szerintem egy impotens kis féreg lehetsz akivel max egy kurva áll szóba 5 percre egy vagyonért.Mindenhol fröcsögsz a blogokon ,szerintem menj el psziho mókushoz.Rád fér!
süti beállítások módosítása