A FastFoodMenuPrice alapvetően egy árakkal foglalkozó oldal, azonban most egy infografikán mutatják be, hogy mi történik a testünkkel, miután megettünk egy Big Mac szendvicset.
- Az első 10 percben az agyunk jutalmazó rendszere indul be, köszönhetően a magas szénhidrát-tartalomnak.
- 20 perc után még több szénhidrátot akarunk, mivel a Big Mac-ben található különféle cukrok és a só újabb táplálék bevitelre ösztönzi az agyunkat.
- Egy hamburger közel 1 gramm sót tartalmaz, ami a napi ajánlott sóbevitel ötöde, de mivel ezt igen gyorsan visszük be, ezért hirtelen kiszáradáshoz vezethet, ez általában fél óra után jelentkezik. A szomjúság érzését könnyen összekeverhetjük az éhséggel, így ez is további étel bevitelre sarkall.
- A vércukorszintünk először megemelkedik az evés után, de mivel kizárólag gyorsan felszívódó szénhidrátokat viszünk be (feltéve, ha nem eszünk mellé ilyet), akkor 40 perc után a vércukorszintünk leesik. Ez viszont éhséggel jár, vagyis további evésre ösztönöz minket. Cukorbetegeknél akár ájulást is okozhat, nekik különösen nagy figyelmet kell fordítani erre.
- 60 perccel a hamburger fogyasztása után is tovább hat a szervezetünkre a Big Mac. A zsíros hús megemésztése terheli az emésztőrendszert és egyes kutatások szerint több mint három napig is eltarthat a teljes emésztés (ez persze egyénfüggő is).