Így kap erőre a szélsőjobb Európában

2016. november 24. 16:47 - Napi Csárt

A YouGov felmérése szerint a Brexitet, illetve Trump győzelmét a szélsőjobb előretörése követi majd Európában, legalábbis a következő 10 évben mindenképp. Mint mondják, az sem véletlen, hogy ma már rengeteg európai választópolgár cinikus az emberi jogokkal kapcsolatban, és vallja magáénak a bevándorlás-ellenes ideológiát.

Infographic: Right-wing populism's enormous potential across Europe  | Statista
You will find more statistics at Statista

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr3011995766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Habesz85 2016.11.24. 16:58:43

Magyarország hol maradt?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.11.24. 20:38:10

@Habesz85: Ezért gáz egy-két mondatnyi kommenttel külföldi grafikonokat posztolni...

Jakab.gipsz 2016.11.25. 09:44:48

A változtatás iránti társadalmi igény egyben azt is jelenti, hogy a felmerült társadalom filozófiai "konfliktus csomag" nem tárgyalható a továbbiakban a megszokott, jobb-baloldali értékrendek keretében.

Sem pedig a tengerentúl alkalmazott republikánus-demokrata értékrendek keretein belül.

Más megközelítést kell alkalmazni.

Ballib cenzúrázók réme 1 2016.11.25. 10:05:20

A Soros bérenc ballibáknak már mindenki szélsőjobbos aki Putyinnal szövetkezik meg tőle kapja a fizetéskiegészítést. A nihilista álmagyarjaink nem bírják elviselni hogy törenelmi uralokodónk Orbán Viktor vezetésével mi már nem a dekadens és bukott nyugathoz tartozunk hanem a legfejlettebb keleti országokhoz Putyin es Erdogan tündérkertjeihez.

jágör68 2016.11.25. 10:28:06

A fritzek agyát rendesen átmosták

Void Bunkoid 2016.11.25. 10:49:32

@Ballib cenzúrázók réme 1: akkor költözz oda. Mondjuk a szír határ mellé, ott van az igazi tündérkert, ott éppúgy landolhat a tündérkertedben török gránát, mint kurd vagy ISIS-féle Kasszám-rakéta, esetleg egy-egy eltévedt orosz kazettás bomba :)

2016.11.26. 02:49:48

@Void Bunkoid: Szíriában béke volt (bár diktatúra), míg Clintonné ki nem találta, hogy legyen ott is Arab Tavasz. Ugyanez Líbiában. Kadhafi diktátor volt, de nem volt káosz, mint most. Ezek a lehetőségeikhez képest normális országok voltak. Az amerikai demokráciaexport sehol se hozott jobb állapotokat. Az amerikaiaknak is elege van ebből, ezért zavarták vissza a konyhába Clintonnét.

@Jakab.gipsz: egyetértek, a bal-jobb felosztás idejétmúlt. A liberális-konzervatív felosztás se használható ma már. Egy holland "széljobbos" például nem rasszista, nem antiszemita, nem homofób, a drogok legalizációját is támogatja, de ellenzi a mohamedánista inváziót. Egy lengyel "széljobbos" meg kőkeresztény, homofób, oroszellenes, amerikapárti az EU-val szemben is. Ahány ország, annyiféle irányzat. Ez az igazi sokszínűség. Minden ország populista politikai pártja azt az ügyet karolja fel, ami az adott ország lakosságának fontos.

Ezzel szemben a ballib pártok azt az üzenetet nyomják mindenütt, amit a háttérgatalom a szájukba ad. Országtól függetlenül, egységesen a mohamedán inváziót támogatják, az emberek állami erőszak alá rendelésében érdekeltek. Etatisták, a társadalom feletti kontrollt a politikai korrektség béklyójával tartják fenn.

Void Bunkoid 2016.11.28. 16:05:48

@karandash: teljesen nem mindegy, hogy a "nem volt káosz" meg "rend volt" állapotot mivel érik el.

A Szovjetunióban is katonás rend volt vágva mindenben, de ezt kb úgy sikerült elérni, hogy mindenki kussolt, és hálát rebegve beérte azzal, ami volt. Ha éppen az éhhalál volt a juss (mint a 30-as években többek között pont Ukrajnában), akkor az. És senki nem szólhatott be a nagy Sztálinnak, mert ő szép csendben eltakarította az elégedetlenkedőket (neki tulajdonítják azt, hogy "ilyen egyszerű - nincs panaszos, nincs panasz!").

És nem meglepő, hogy valamiért, habár nem merték megfogalmazni, de igazából a Szovjetunió lakói nagyon is Amerika akartak lenni, nem véletlenül volt fetisizálva minden, ami nyugati - mondjuk ez leginkább a hetvenes-nyolcvanas években a világ torkán lenyomott popkulturális hódításnak volt betudható, amit az USA csinált - ugye szinte minden fronton azt nyomták, hogy ők élnek a legjobban, náluk hú de fasza az élet, mindenhol parti, nők, rakenroll, persze hogy az átlag orosz, akinek a szórakozás csúcsa a heti három napi tévéadás volt (az is pár órás csak), igenis irigyelte az usát, és olyan akart lenni, mint ők.

Megjegyzem, a pártvezérek is irigyelték az amerikai életmódot, csak eléggé lelombozó lett volna kivándorolni, így ők maguknak hozták oda Amerikát, ami ugye mind tiltólistás cucc volt a pórnépnek, nekik minden megvolt otthon. Vízprédikálás, borivás.

Valahogy azt sejtem, hogy mind Kadhafi, mind Aszad tökéletes rendben levő állama is hasonlóan működhetett, és nem a fene nagy egyetértés meg előre az ikszedik ötéves tervért tartotta fenn a rendet ezekben az államokban, hanem a félelem.

Az már más kérdés, hogy - és ennyiből igazad van - az USA elefánt a porcelánboltban módra barmolt szét mindent, és valóban káoszt okozott - az pedig szintén külön tényező, hogy a legtöbb, ezen a területen lakó ember soha a büdös életben nem élt semmiféle demokráciában, így nem is tudja, hogyan kell csinálni. Levertük a gonoszcsávót, meg adtak fegyvert az amerikaiak, akkor oké, győztem, és most én vagyok a jani, és folytatom ott, ahol az előd befejezte...

Először valahogy a demokrácia kultúráját kellene meghonosítani, akár apránként, nem ilyen forradalmakkal ezekben az országokban. Attól, hogy különböző véreskezű faszkalapok váltják egymást a székben, még nem változik semmi.
süti beállítások módosítása