Kiderült: ezek a világ legerősebb márkái 2016-ban

2016. március 27. 10:00 - Napi Csárt

A Brand Finance idei rangsora alapján 2016-ban a Walt Disney lett a világ legerősebb márkája. Ebben több tényező is jelentős szerepet játszott, mint például a hűség, a promóciók és alkalmazottak elégedettsége. A Lego ezzel lecsúszott a tavalyi első helyről, de a második helyet még így is megszerezte. Az élvonalba került még a L'oreal, a Nike és Coca-Cola is.

Nem látod a Napicsártot? Katt IDE!

 

2 komment

Terror a világban: tényleg Nyugat-Európa a legbékésebb?

2016. március 26. 10:00 - Napi Csárt

Az utóbbi években Nyugat-Európában történt megrázó terrorcselekmények ellenére még mindig Nyugat-Európa számít a legbiztonságosabbnak a világon. Ugyanis ha a millenniumtól kezdve megnézzük, a világ egyes pontjain hol mennyi terrorcselekmény történt, látszik, hogy Európa viszonylag kis szeletét szenvedi el a szörnyűségeknek.

terrorizmus.JPG

2001 és 2014 között Irakban történt a legtöbb halálesettel járó terrortámadás, de Afganisztánban, Pakisztánban, Nigériában, és Indiában is rengeteg áldozattal járó terrorcselekményeket hajtottak végre. Az összesített adatok alapján míg világszerte 108 294 halálos áldozatot követeltek a terroristák által elkövetett vérontások, addig Nyugat-Európában 420-ra tehető a ezeknek a száma.

 

 

 

 

 

4 komment

Mennyi időnk van még az óraátállításig? Miért kell ez egyáltalán?

2016. március 25. 10:56 - Napi Csárt

Ne felejtsétek el, hogy vasárnap (március 27-én) hajnali 2 órakor 3 órára kell előreállítani az órákat. Erre egyébként azért van szükség, mert így a szokásos ébrenléti időnkben több a természetes fény, így pedig nem kell annyiszor felkapcsolni a lámpákat.

Ha nem látod a csártot, kattints IDE!

Szólj hozzá!

Azt hiszed Brüsszel egyedi eset volt? Íme az ISIS európai akciói

2016. március 24. 15:55 - Napi Csárt

Az Iszlám Állam (ISIS) 2014 eleje és 2015 decembere között már számos akcióval hívta fel magára a figyelmet Európában. Ezeknél elsősorban 

  • Franciaország és
  • Törökország voltak a célpontok.

Az akciókat robbanásjelek mutatják, az ISIS által szervezettek pirossal, a terrorszervezet inspirált támadások pedig sárgával vannak jelölve a térképen. A meghiúsult támadásokat ponttal a közepén ábrázolják. isis2.jpg

A térkép pálcikaemberekkel jelöli az ISIS-hez köthető letartóztatásokat, azok az országok, amelyek ellen a terrorszervezet "hivatalosan" is megfenyegetett a térképen kerettel jelölik.

Az országok színei is jelentéssel bírnak: minél sötétebbre színezezetek egy országot, annál több ISIS-harcos került ki az adott országból. Lényeges, hogy Magyarországot (legjobb tudomásunk szerint) minden szempontból elkerülte a terrorszervezet a térkép szerint.isis.jpg

Szólj hozzá!

Gondoltad volna? Ennyit kaszál egy pornós

2016. március 23. 11:31 - Napi Csárt

Kiderítették, mennyit kaszálnak a pornósok. Bár a pornós élet nem a tipikus reggel nyolctól délután négyig tartó irodai munka, ugyanúgy lehet vele keresni. De vajon mennyit kaphatnak a pornószínészek, mi mennyit ér, és ki kapja a legtöbbet?

Nem látod a Napicsártot? Katt IDE!

Egy női előadó egy nő-férfi felállású jelenetért 80 és 415 ezer forint között, a leszbi jelenetekért pedig minimum 190 ezer forintot, maximum 330 ezer forintot zsebel be. Egy férfi előadó stabilan 140 és 415 ezer forint között keres.  A rendező kaszálja a legtöbbet, akár 830 ezer forintot is megkereshet egy jelenettel.  A sminkesek és a fotósok 140 ezer forintot keresnek egy-egy munkával.

 

 

10 komment
süti beállítások módosítása