Ezekben az országokban a legnagyobb a bérszakadék a nők és férfiak fizetése között

2016. február 07. 10:00 - Napi Csárt

A nők és a férfiak közötti bérkülönbségek nemzetközi és itthoni viszonylatban is érezhetőek. A legtöbb országban a nemek közötti bérkülönbség alacsonyabb a pályakezdők esetében, a tapasztalattal és korral együtt azonban a bérszakadék is nő. Az Eurostat felmérése alapján az Európai Unió országaiban a nők bruttó órabére átlagban 16,4 százalékkal maradt el a férfiakétól. De vajon mely európai országokban a legnagyobb a különbség a nők és a férfiak keresete között?

Nem látod a Napicsártot? Kattints IDE!

 

 

4 komment

TOP 10: ezek a legnagyobb teafogyasztó országok

2016. február 06. 10:00 - Napi Csárt

A rendszeres teázás stresszoldó hatású, jót tehet a fogaknak, és akár a tumoros betegségek kockázatát is csökkentheti. Míg itthon átlagosan 278 gramm teafű kerül a csészéinkbe fejenként egy évben, addig a legnagyobb fogyasztónak számító törökök több mint tízszer annyi, 3,2 kg teából készült italt isznak évente.

Nem látod a Napicsártot? Kattints IDE!

 

 

1 komment

Kiderült: "Nagyivó" Gesztesi Károly

2016. február 05. 13:08 - Napi Csárt

Érdekes felmérést végzett minap a Pénzcentrum: arra voltak kíváncsiak, hogy olvasóik szerint alkoholfogyasztás szempontjából melyik statisztikai kategóriába (a 2014-es európai egészségfelmérés nyomán) esik Gesztesi Károly.

Nos, a több mint kétezer válaszadó véleménye egyértelmű, az ismert magyar színész napi két üveg borral

NAGYIVÓ!

Érdekesség, hogy a válaszadók 7 százaléka viszont úgy gondolta, hogy Gesztesi az „alkoholt nem fogyasztó” kategóriába esik; ők vélhetően azt a hitvallást követik, miszerint

"a bor az nem alkohol, hanem bor."

1 komment

Nem is olyan magas a munkanélküliség Magyarországon

2016. február 04. 13:58 - Napi Csárt

Persze, csak ha nem veszünk figyelembe egy-két furcsaságot

A munkanélküliség az egyik legjobb mérőszáma annak, hogy mennyire működik jól egy gazdaság, persze az sem mindegy, hogy pontosan kiket számít bele a munkanélküliek körébe az állam. Ha megnézzük az OECD országait, akkor azt láthatjuk, hogy Magyarország jelenleg jobban áll az átlagnál, a munkanélküliségi ráta jelenleg 6,7 százalék, míg az átlagos mérőszám 6,7 százalék.

Kérdés, hogy mekkora lenne hazánkban ez a mérőszám, ha a közmunkásokat is munkanélküliként tartanánk számon. Továbbá azt is érdemes kiemelni, hogy az összehasonlításban részt vesz három olyan ország (Spanyolország, Görögország és Dél-Afrika) is, ahol a többiekhez képest kiemelkedően magas ez a ráta. Ha ezt a három OECD-tagot nem vesszük figyelembe, akkor Magyarország az átlagnál jelentősen magasabb munkanélküliséggel számolhatnánk hazánkban, nem is említve a közmunkások "statisztikai számítási anomáliáját".unemployment.png

 

5 komment
süti beállítások módosítása