Kiderült, hány ember veszítheti el az állását a robotok miatt

2017. január 16. 18:28 - Napi Csárt

Rengeteg cikket olvashattunk már arról, hogyan fogja átalakítani a digitalizáció a munkaerőpiacot globális szinten. Számadatokat viszont eddig még nem nagyon sikerült senkinek sem felsorakoztatnia. A davosi Világgazdasági Fórumról viszont kikerült egy érdekes tanulmány: 43 ország 18 ezer munkáltatóját kérdezte meg a ManpowerGroup, hogyan fogja a cégénél megváltoztatni a létszámot a digitalizáció. A válaszadók 64 százaléka szerint nem lesz változás, 5 százaléka nem tudja, 12 százaléknál várhatók leépítések, 19 százalékuk viszont újabb munkahelyeket hoz létre.

 digitalizacio_letszam.jpg

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr2512131075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sírjatok 2017.01.18. 00:39:49

"Kiderült, hány ember veszítheti el az állását a robotok miatt"

nem, nem derült ki, az derült ki, hogy a munkáltatók mit gondolnak.

HellsAngel 2017.01.18. 03:42:47

Van az a sztori, hogy egyszer regen egy ember konyvet akart irni arrol, hogy milyen a kinai csaszar. A kinai csaszarral azonban senki sem talalkozhatott. Ezert kinjaban elkezdte jarni a vilagot, es mindenkit megkerdezett: szerinted milyen lehet a kinai csaszar? Az emberek pedig elmondtak, mit gondolnak rola, es igy vegul egy pompas konyvet tudott irni, bar a legkisebb fogalma sem volt rola, hogy milyen is lehet a csaszar.

Willkommenskultur 2017.01.18. 05:00:19

"Kiderült, hány ember veszítheti el az állását a robotok miatt"

- helyett az derült ki hogy több munkahely lesz mint amennyi megszünik...mármint a chart alapján.

$pi$ 2017.01.18. 06:54:00

Robotok? Miféle robotok? Pár hónapja a sajtó elkezdett mindenféle robotokról írni, mintha valamiféle nagy áttörés történt volna a robotikában. Nem történt. Nincsenek "robotok".

Vagyis vannak, viszonylag egyszerű gépek, amik le vannak csavarozva a padlóhoz és egyszerű mozdulatsorokat ismételgetnek. Főleg az autógyártásban használják őket, semmi új nem történt velük már vagy negyven éve... na jó, lehet, hogy ötven.

Valaki szóljon már az újságíróknak, hogy a filmek amiket néznek kitalált történeteket mutatnak be!
süti beállítások módosítása