Magyarországon is terjednek a szurperbaktériumok

2017. január 20. 14:44 - Napi Csárt

Egyre jobban ellenállnak a gyógyszereknek

Egyre nagyobb problémát jelentenek az antibiotikumoknak ellenálló baktériumok világszerte. Az OECD kutatása arról szól, hogy 2005 óta eltelt 10 évben mennyit nőtt (vagy csökkent) az ellenálló baktériumok aránya.

Az OECD átlaga 10 százalékról 15 százalékra nőtt és hazánkban is 14 százalékról 18 százalékra növekedés figyelhető meg. A legdurvább helyzet Görögországban van. ahol 30 százalékról 45 százalékra nőtt az antibiotikumoknak ellenálló baktériumok aránya. Javulásra is volt példa, az Egyesült Királyságban és Belgiumban egyaránt jelentősen visszaesett a rezisztens fertőzések aránya. antibioc.jpg

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr1012140703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2017.01.21. 21:04:54

A MAGYAR VÁGÓHIDAKAT BEZÁRTÁK , EZ A SLOMO MEG ITT RENESZÁNSZOZIK A KÓSERVÁGÓHÍDJÁVAL !!!!! B+ VIKTOR.....

Lady Scarlett 2017.01.22. 06:47:41

Szerintem pontosítani kéne a dolgokat hatóanyag szerinti rezisztenciára.
Már legalább 30 éve minden bakteriális torokgyulladásra mannaszerűen pennicilin hatóanyagú antibiotikumot írnak fel a háziorvosok. Mindenkinek!
Augmentin, slussz.
Aztán csodálkoznak hogy alig bírnak az emberek kikecmeregni egy bakteriális torokgyulladásból.
Csak az kap más hatóanyagú antibiotikumot aki érzékeny a penicilinre. Arra meg ráfogják hogy nem fog hatni.
Hát elárulom: a penicilinmentes antibiotikum 2 nap alatt tett rendbe annyira hogy képes voltam emberhez méltó életvitelt folytatni, nem csak nyálfolyatva feküdni 40 fokos lázzal, ezzel szemben, családtagomat a pennicilin tartalmú 1 hét alatt se bírta olyan állapotba hozni, hogy legalább felüljön az ágyban.
A penicilinmentes 500 mg volt napi 1 dózis, az augmentin 800 mg + valami más mellé 200 mg napi 2 tabletta és így is csak 1 hét után volt értékelhető javulás.
Szerintem ez látványos és riasztó különbség!
süti beállítások módosítása