Hiába veszünk százezrekért csúcsmobilt: két év után lecseréljük

2017. március 05. 15:59 - Napi Csárt

A Kantar Worldpanel friss felmérese szerint az átlag európaiak - bár növekedett az elmúlt években az átlagos használati idő - 21,6 hónaponként cserélik le okostelefonjaikat. Ez nem túl sok, tekintve, hogy egy komolyabb darabért akár 200 ezer forintot is hajlandóak vagyunk kifizetni. Érdekesség, hogy még a vérbeli fogyasztói társadalomban szocializálódott amerikaiak is tovább tartják készülékeiket.

Infographic: Smartphone Life Cycles Are Changing | Statista You will find more statistics at Statista

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr2712314145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.03.09. 07:16:18

Ha az embereknek azt mondanák, hogy 2 évente cseréljenek laptopot, akkor hülyének néznék a gyártókat.
De valamiért a telefonokkal kapcsolatban pazarlóbbak. Szerintem azért van ez, mert egyrészt sokan kétéves szerződést kötnek a szolgáltatókkal, ezért "ingyen" kapnak telefont kétévente. Ami persze nincs ingyen, de a paraszt ezt nem érzékeli, mert nem egyben hagy ott kétszázezret a telefonért.
A másik ok, hogy a telefonok a közelmúltik rohamosan fejlődtek, évente jöttek ki nagyobb tárhellyel, jobb processzorral, kijelzővel rendelkező modellek. Az emberek kaptak valami újat. Ez a fejlődés talán mára lassult. Már csak apró finomságok változnak: teljesen üveg előlap, sarkokon is üveg stb.

Harmadik ok, hogy sok telefon jön ki beépített akkuval, amit két év alatt kinyír a napi töltögetés. A paraszt nem fog sok pénzért szervízben akkut cseréltetni, ha van olyan lehetősége, hogy a telefonszolgáltatója ad neki egy új kétéves szerződésért egy vadiúj telefont "ingyen". Persze havidíjban bőven kifizeti az árát.

Így tudják az embereket belekergetni a fogyasztásba.
Elektromos autókkal ugyanez lesz. Csak ott az akku bérleti és cseredíjával tudnak játszani a cégek.
süti beállítások módosítása