Hoppá! Rég nézett ki ennyire jól a magyar munkanélküliség

2017. április 30. 18:08 - Napi Csárt

Mutatjuk, hol van az eb elhantolva

Az Eurostat nemrég nyilvánosságra hozta a 2016-os munkanélküliségi adatok régiókra lebontott részleteit, amit Jakub Marian térképen is feldolgozott. Az európai statisztikai hivatal meghatározása szerint munkanélkülinek számítanak, akik az alábbi három feltételt teljesítik:

  • A vizsgált héten nincs munkájuk,
  • Két héten belül munkába tudnak állni,
  • Az elmúlt négy hét során aktívan kerestek munkát.

Ezek alapján tehát a közmunkások nem számítanak bele az Eurostat által vizsgált munkanélküliségbe. Nem is csoda, hogy a térképen jól láthatóan a legalacsonyabb munkanélküliséget adó régiók között szerepel Magyarország szinte egésze, egyedül Észak-Alföld csúszik át a valamivel magasabb munkanélküliségi kategóriába a mutató. 

A munkanélküliséggel legkevésbé sújtott régiók 

  • Alsó-Bajorország (2%),
  • Prága (2,2%) és
  • Felső-Bajorország (2,4%) voltak.

A legsúlyosabb munkanélküliség

  • Nyugat-Makedónia (31,3%),
  • Melilla (30,8%, Spanyolország) és
  • Nyugat Görögország (29,8%) szenvedi el.

nuts2-unemployment-2016.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr9312464359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Voldi 2017.04.30. 21:51:01

350ezer regisztrált munkanélküli van, tehát legalább 400ezer a tényleges munkanélküli, na erre azt ne mondják már, hogy a legalacsonyabbak közt van a munkanélküliség! És akkor nem beszéltem a munkakörülményekről, fizetésről..

Szergej Kovalcsik 2017.05.01. 10:04:13

@Voldi: Mivel 230 ezer közmunkásnak nevezett közrabszolga van ( a munkásnak munkahelye és munkabére van, aminek van egy minimuma), legalább 600 ezer munkanélküli van. (van rejtett munkanélküliség, akik már kiestek a nyilvántartásból). Magyarországon szépíti a dolgot, hogy kb 700 ezeren már elmenekültek, nagy részük itthon munkanélküli lenne. Őket magyar munkásnak számolják orbánék. (A hazaküldött 1200 milliárdjukat meg beszámítják a GDP-be, többet lehet lopni). A Statisztikákat mi adjuk meg az Eurostat-nak, ők meg a közmunkát jogosan kivették belőle.
süti beállítások módosítása