Sosem találod ki, mennyire könnyű üzletet kötni az arab emírekkel

2017. május 04. 12:40 - Napi Csárt

A Geostata januári felmérése azt vizsgálta, hogy melyik országban mennyire könnyű, gördülékeny az üzletkötés. Az adatokat egy hőtérképen ábrázolták, amely alapján (nem meglepő módon) az angolszász és a skandináv országok végeztek az élen. Emellett viszont meglepő lehet, hogy Dél-Korea, Grúzia, Macedónia, az Egyesült Arab Emírségek és Malajzia is kiemelkedően jó helynek számít az üzletkötések gördülékenysége szempontjából. Magyarország nagyjából felső harmad alján található, ami ugyan nem kiemelkedő, azonban megfelel a régiós átlagnak.biznisz.jpg

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr4312479357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.05.04. 13:05:31

Értelmezhetetlen ez "doing business".
Pont az emirátusokban, ha külföldi vagy, akkor kutyába se vesznek a hivatalnokok, lassan dolgoznak direkt, hogy mutassák, hogy leszarják a hitetlen fejedet.
Hongkong ki lehetne emelve, nagyon vállalkozóbarát légkörük van.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.05.04. 18:59:20

@Colonel H. Stinkmeaner: Nem arról van szó, hogy ott magánemberként hogyan kezelnek egy külföldit...

Szzzz 2017.05.04. 23:45:28

@Colonel H. Stinkmeaner: te valami funkcionális analfabéta vagy. Üzletről van szó, nem arról, hogy ha te, mint utolsó csicska proli odautazol fapadossal akkor mennyire nyalják ki a seggedet.
De ez itt is ilyen, hogyha nincstelen csöves tevebaszó vagy és idejösz, akkor segbbebasznak a gumibottal, ha viszont egy nagyon gazdag tevebaszó lepedőbecsavart fejű homokinigger vagy, akkor szívesen bizniszel veled a miniszterelnök baári köre is akár...
Namármost ahol sötétzöld, ott az van, hogy elég csak közepesen gazdag csicskának lenned és egy kicsit komolynak látszanod abban, hogy te ott tevőlegesen tolni akarod a gazdaság szekerét, és ők ebben támogatnak. A sutyerák arabok (már akik) sem teljesen hülyék, az emirátusban is tudják, hogy nem a homokból meg e teveszarból lesz a sok lóvé, hanem ha a sok külföldi bizniszmen befeketet, éy teret engedbek a gazdasági meritokráciának, mert az csak rövid ideig fenntartható poén, ha a sejk hülyegyerek ksifisa simcityzik élőben, hosszabb távra ott van sok remek ellenpélda, hogy miért nem jó, a térképen tipikusan melegebb színekkel jelölt országok, ugye, minő véletlen, csupa nyomortelep és banánköztársaság....
De az egészből a lényeg, hogy te bizony egy egsszerű hülye vagy.

2017.05.06. 01:08:39

@Szzzz: amit írtam, hogy helyi hivatalnokon az emirátusokban látványosan leszarják a fejed, az pont egy légitársaságnak HR-esként dolgozó ismerősöm tapasztalata. A helyiek mentalitása nem teszi egyszerűvé a hivatali ügyintézést akkor se, ha egy kurvanagy céget képviselsz.

Birkózószart reggeliztél vagy az asszony nem veszi már be az F-vitamint, vagy rájöttél, hogy a gyerek nem tőled van? Netán merevedési problémáid vannak, hogy ilyen kis feszült vagy?

Mocsari Trol 2017.05.07. 12:14:48

az emirátusokban és a többi öbölmenti arab olajmonarchiában meglepő módon nagyon kevés arab él,a lakosság mindössze 10-15% a helyi állampolgár,a többiek külföldi vendégmunkások.

a döntéshozó menedzserpozíciókat többnyire britek vagy indiaiak ,pakisztániak, esetleg jordánok és libanoniak töltik be.

a helyi "sejkek" ,mint tulajdonosok csak a hatalmas összegű projektekbe folynak bele, a kisösszegű, azaz párszázezer vagy 1-2 millió dolláros projekteknél az angol vagy egyéb külföldi menedzserrel kell üzletet kötni.

a britekre viszont jellemző, hogy csak angolszász cégekkel üzletelnek, ezért a britek által dominált az arab olajországokban nagyon nehezen rúg labdába egy kelet európai cég,de még nembrit nyugat európainak is kicsi az esélye.
süti beállítások módosítása