Vajon hány magyar dolgozik többet heti 60 óránál?

2017. május 12. 16:55 - Napi Csárt

A fejlett országokban elterjedt, hogy a hivatalosan hetente nagyjából 40 órát dolgoznak az emberek. Ez viszint nem mindenhol bevett szokás, vannak, akik ennek másfélszeresét is ledolgozzák egy-egy munkahéten. Az OECD szerint egyébként a vizsgált országok dolgozóinak átlagosan 5,6 százaléka (az egyes országok lakosságát itt nem vették figyelembe) tölt 60 órát vagy többet a munkahelyén.

A magyaroknak viszont mindössze 1,9 százaléka dolgozik 60 órát vagy többet. A legtöbbet egyébként a törökök dolgoznak,közel minden negyedik dolgozó 60 órát vagy többet van minden héten a munkahelyén.long_work.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr612501245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.05.12. 18:42:21

60 órát tölt a munkahelyén vagy 60 órát dolgozik? Nem mindegy...

2017.05.15. 10:24:02

@Online Távmunkás: pontosan, Ázsiában élve látom, hogy itt a statisztika szerint az emberek többsége bőven több időt tölt a munkahelyén, mint heti 60 óra, de a munkatempó messze nem olyan, mint Magyarországon.
Eleve mondjuk egy étteremben, ami akkora, hogy azt Magyarországon egy szakács, egy mosogató és egy pincér vinné, itt egy akkora helyre felvesznek 3 szakácsot, 2 mosogatót meg vagy 5 pincért, szóval senki se kapkod, lazaság van. Ugyanez igaz üzletekben és irodai állásoknál is. Túlfoglalkoztatás van. Ja és a bérek itt így is jóval magasabbak, mint Magyarországon.

Egy török vagy görög nem kapkod, törökökkel volt "szerencsém" dolgozni, óránként 10-15 perc cigiszünet az alap. Akkor is, ha nem dohányzik.
süti beállítások módosítása