Ezt teszik velünk az okostelefonok

2017. május 23. 16:57 - Napi Csárt

Tudtad, hogy az emberek általában 110 alkalommal ellenőrzik a telefonukat, kereste-e őket valaki? A legtöbben még a fürdőszobába, sőt, a mosdóba sem mennek ki a telefonjuk nélkül. Úgy néz ki, elválaszthatatlanok lettünk mi, és a mobilunk. Egy érdekes infografika megmutatja, milyen hatással van mindennapjainkra a telefonunk.

E szerint az emberek 56 százaléka lefekvés előtt meg vet egy pillantást a kijelzőre, sőt, a 18 és 34 évesek ötöde használta már a telefonját szex közben. Ébredés után is első dolgunk megnézni a telefont, és az emberek közel fele érzi rosszul magát, ha esetleg otthon felejtette a készüléket.

Olyannyira függünk az eszköztől, hogy az autóbalesetek 26 százalékát is az okozza, hogy az út helyett inkább a mobilunkra figyelünk.

inforgaphic_phone_addicted_1_-700x2690.jpg

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr612535013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slepy 2017.05.23. 23:19:22

Volt hogy 1 hétig rá se néztem. Annyira nem tud érdekelni.

2017.05.25. 05:24:04

50% feel uneasy when they leave phones at home... perszehogy, mivel már karórám sincs, minden adatom a telefonomon van vagy arró elérhető, térképtől kezdve az ébresztőóráig minden funkciót betölt.

75% of users check their smartphones after sleep... alvajárók? Én alvás közben sose csekkolom a telefonom. Legfeljebb felébredek, ránézek. De akkor pont nem alszom.

40% budin is okostelefonozik... bezzeg ha valami napilapot olvas, az nem baj...
WC-n szerintem teljesen normália dolog ez.

Vezetés közben sose használok telefont. Még kihangosítva se! Térképet, navigációt igen, de chat, telefonálás, filmnézés kizárt. Azt is gyűlölöm, ha vezetés közben beszélnek hozzám.
süti beállítások módosítása