Még ha azt is gondolod, hogy ragyogó tisztaság van a konyhában, egészen biztosan tévedsz. Hiába tűnik ugyanis tisztának a konyhapult, valójában hemzseg a bakrtériumoktól.
Mutatjuk, melyek a konyha legkoszosabb pontjai.
E szerint érdemes viszonylag sűrűn cserélgetni a törlőrongyokat, törlőkendőt, és noha csak a hatodik helyen szerepel, a mosogatószivacsot is.
Annak ellenére, hogy a legtöbben naponta használjuk a mosogatót, az is hemzseg a baktériumoktól, különösen a lefolyó környékét érdemes alaposan kisúrolni. Minden nap takarítsuk le a fiókok fogantyúit is, és a kések is a TOP 10-ben foglalnak helyet, ezért azok elmosására is fordítsunk nagyobb figyelmet.
A hűtő ajtaja és a fogantyúja szintén a lakás egyik koszosabb pontjának számít, és rengeteg baktérium tenyészik a vágódeszkán is.
Hogy mindebből mi a tanulság? Leginkább az, hogy érdemes még nagyobb körültekintéssel takarítani a konyhában, és főzés-sütés közben sűrűn kezet kell mosni.