Sokkoló: ezek a legmocskosabb dolgok a konyhádban

2017. május 30. 16:25 - Napi Csárt

Még ha azt is gondolod, hogy ragyogó tisztaság van a konyhában, egészen biztosan tévedsz. Hiába tűnik ugyanis tisztának a konyhapult, valójában hemzseg a bakrtériumoktól.

Mutatjuk, melyek a konyha legkoszosabb pontjai.

dirtiest_object_in_kitchen.png

E szerint érdemes viszonylag sűrűn cserélgetni a törlőrongyokat, törlőkendőt, és noha csak a hatodik helyen szerepel, a mosogatószivacsot is.

Annak ellenére, hogy a legtöbben naponta használjuk a mosogatót, az is hemzseg a baktériumoktól, különösen a lefolyó környékét érdemes alaposan kisúrolni. Minden nap takarítsuk le a fiókok fogantyúit is, és a kések is a TOP 10-ben foglalnak helyet, ezért azok elmosására is fordítsunk nagyobb figyelmet.

A hűtő ajtaja és a fogantyúja szintén a lakás egyik koszosabb pontjának számít, és rengeteg baktérium tenyészik a vágódeszkán is.

Hogy mindebből mi a tanulság? Leginkább az, hogy érdemes még nagyobb körültekintéssel takarítani a konyhában, és főzés-sütés közben sűrűn kezet kell mosni.

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr212550369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2017.05.30. 18:55:07

heteken át használt mosogatószivacs

Medgar 2017.05.31. 08:25:26

És ki nem sz..ja le?

degeco 2017.05.31. 10:31:33

A konyharuhát es társait mosni szokták kétlem hogy a lista korrekt lenne

Amúgy meg ahol az asszonyt a konyhapulton szokták döngetni ott ugye ...

akrosztikon 2017.05.31. 10:38:19

Az ugye azért megvan a posztolónak, hogy ha egy helyiség nem steril és van benne legalább tíz tárgy, akkor mindenképpen össze lehet állítani a tíz legkoszosabb dolog listáját abban a helyiségben. Csakhogy ez önmagában teljesen semmitmondó, ha nem tesszük hozzá, hogy mennyire is koszosak ezek a tárgyak és jelent-e ez bármiféle egészségügyi veszélyt. Amúgy meg mi lenne koszos a konyhában, ha nem ezek? A fal?

báró Csekonics 2017.05.31. 14:48:21

@akrosztikon: na igen, azt is kéne tudni hogy a 'koszos' mit is takar pontosan. Kolerát kapok tőle, vagy olyan bacik vannak rajta amit egy egészséges szervezet simán megold?
Ja, és persze kérdés hogy hány nap után lesznek igazán 'szennyezettek' a cuccok - hasznosabb lett volna az angol cikk fordítása helyett olyan ajánlás hogy konyharuhát X, szivacsot Y nap után cseréld, mert akkor ugrik meg igazán a fertőzésveszély.
Mellesleg ezért (is) célszerű a képpel ellentétben egy fokkal 'zártabb' helyen tartani a késeket és talán a vágődeszkát is, ha megoldható az adott konyhában.

altimus 2017.05.31. 15:46:44

ha valaki egy evet eltoltene egy hermetikusan lezart, csiramentes, bakteriummentes ... fertotlenitett lakasban es utana kimenne a normal kornyezetbe kb ket nap utan belehalna valamibe. az immunrendszernek szuksege van a mersekelt szennyezodesekre, hogy folyamatosan alkalmazkodni tudjon a kornyezethez.
süti beállítások módosítása