Te jó ég! Ennyi időt tölt egy magyar gyerek a neten?

2017. június 01. 17:18 - Napi Csárt

Ma már teljesen természetes, hogy a gyerek használja az internetet, arról viszont megoszlanak a vélemények, hogy mi az a mennyiség, amit engedélyezzenek a szülők. Egy PISA felmérésből kiderült, hogy a magyar gyerekek sokkal többet lógnak a neten, mint az OECD tagországok átlaga. Egy magyar gyerek ugyanis hétköznapokon több mint 160 percet internetezik (per nap), hétvégén pedig majd napi 200 percet.

dbnmjmwxyaabx4i.png

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr9212557895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.06.02. 08:04:13

Kelet-Ázsiában élek, itt a legutolsó munkanélküli, proli, nyugdíjas, iskolázatlan utcai árus is egész nap a telefonján játszik, azt nyomkodja, szappanoperát néz. Gyerekek telefonra szegezett szemmel, görbe háttal járnak az utcán, facebookot tízpercenként csekkolják. Irodai munkakörökben meg persze mindenki online van egész nap.
Mindenki okostelefonnal kel-fekszik. Kizárt, hogy a magyar gyerekek ennél többet netezzenek.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2017.06.02. 18:25:29

Amikor beillesztetek egy ilyen diagramot, előtte igazán húzhatnátok egy nyamvadt vonalkát vagy bármit a Hungary mellé, puszta előzékenységből.

@karandash: Lehet, hogy a felmérés csak valami meghatározott területű aktivitást ábrázol. Mert a gyakorlatban egy gyerek hétvégén szerintem is 8-10 órát netezget, ha beleszámoljuk azt is, amikor éppen nem oda néz, de mindjárt felkapja megint, mert újabb baromi fontos szmájlik és lájkok stb. érkeztek más betegektől.

midnight coder 2017.06.02. 18:36:17

Bezzeg a jó Észak-Korea milyen remek hely, ott ilyen gond egyáltalán nincs. Ja bocs, nem is. Amúgy pedig, pár generációval korábban ugyanezt az időt a TV előtt bambulva töltötték a népek. Még korábban pedig a kocsmában itták hülyére magukat.

2017.06.08. 03:47:25

@midnight coder: az én gyerekkoromban a TV mellett az volt a legmegvetettebb, szülők által rosszallt időtöltés, hogy lementünk a lakótelepi parkba focizni, pingpongozni, bandázni. Elzüllünk, elkallódunk, rossz társaságba keveredünk, semmi se lesz belőlünk... ma meg mindent megadna egy szülő, hogy a gyereke egy órát futkosson a szabad levegőn naponta, ahelyett, hogy egész nap görnyedt háttal faszbúkozik.
süti beállítások módosítása