Pride után aktuális: itt büntetik börtönnel a homoszexualitást

2017. július 10. 11:56 - Napi Csárt

ilga_worldmap_english_overview_2017-1.jpg

A melegek, leszbikusok, biszexuálisok, transzneműek és interszexuálisok jogaiért küzdő ILGA nemzetközi ernyőszervezet nemrég adta ki a fenti térképet, mely az LMBTQIA emberek üldözését, védelmét és párkapcsolataik törvény általi elismertségét ábrázolja.

Magyarországon részleges elismertséget élveznek az LMBTQI emberek párkapcsolatai, hisz bejegyzett élettársi kapcsolatra léphetnek egymással, mely jelentős védelmet biztosít kapcsolataiknak. Mindemellett házasságot nem köthetnek egymással és gyermeket sem fogadhatnak közösen örökbe.

forrás: ILGA

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr5512654009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brix 2017.07.10. 21:28:49

A magyarországi szabályozás éppen megfelelő, ennél nem kell liberálisabb! A cél az lenne, hogy az állam amennyire lehet, ezt a szubkultúrát rejtse el a társadalom elől és védje meg a gyerekeket a szexuális aberrációktól. Ezért sem kellene engedélyezni a Pride-ot , mivel az sérti a jóérzésű ember lelkivilágát, és megzavarja a gyerekeket Azok a balliberális pártvezetők meg szégyelljék magukat, akik politikai haszonszerzésből felvonulnak

Consuela NO NO 2017.07.10. 21:37:17

akkor menjenek oda vonulni

Punxsutawney Mormota 2017.07.10. 22:05:59

@Brix: Jól van, elmondtad a magadét, most már kiveheted a jobbkezed a gatyádból :D

Micsoda okos gondolatok! Gondolom kioktatod a szomszédodat, hogy ne piáljon sokat a gyereke előtt, mert rossz hatással van rá, ráadásul agresszív is lesz bebaszva. A másik szomszédodnak elmondod, hogy ne bagózzon az utcán, mert kurva rossz hatással van a gyerekekre. A harmadikat is kioktatod, hgy kösse be magát, ha autóba ül, ne mutasson rossz példát gyerekének azzal, hogy nincs beköte az autóban.

Egyébként tudtad-e, hogy sok országban a mai napig "szexuális aberrációnak" és így büntetendőnek rendelik a szimpla orális szexet is. Szóval az, hogy mi a szexuális aberráció, azt nem Te fogod meghatározni, és ezzel nem ledegradálni akarlak.

Továbbá, nem tudom, hogy milyen liberális vezetőkről dumálsz? Sok olyan országban engedélyezik a melegházasságot, ahol konzervatívok vannak hatalmon. De ha Te is pénzt kapsz a libsizésért, akkor bocsánatot kérek, nem zavarlak meg a napi betevőd megkeresésében.

Egyébként meg ne nézd baszki, ha nem tetszik. Engem nem érdekel - nem nézem. Mint ahogy nem nézem a MTV-t meg a TV2-t és az RTL-t sem. Ilyen kurva egyszerű az egész.

Dr.Démonmac1 2017.07.10. 22:15:53

@Brix: Én nem így gondolom.
és szerintem nagyon klassz volt a felvonulás is.
Ki a fene akar gyűlölködve élni?

Slepy 2017.07.10. 22:59:25

@Brix: Ezek a ballib vezetők semmilyen politikai haszonszerzést nem tudtak eddig ebből profitálni. Úgyhogy tőlem vonulgathatnak, csak erre mifelénk ne jöjjenek.

legális 2017.07.10. 23:02:11

@Dr.Démonmac1: Nem akarok gyűlölködve élni.
Örülök a nőnapnak, gyereknapnak. A Valentin már kicsit sok volt, ez a szivárványos limonádé meg nagyon sok. Ha csak örömködni, meg gyűlöletet elkerülve akarsz élni barátaiddal, menj el piknikelni, vagy vonulgassatok valahol a szabadban. Hidd el senk nem fog utánatok menni, hogy kordont vigyen rátok, meg ellentüntessen. Arra komolyabb összegben fogadnék, hogy ha nincs kint a sajtó ti sem lesztek olyan sokan, sőt párttámogatásból is meg nagyemberből is kevesebb lesz a szimplán szivárványos békehaknin.
Ellenzőitek is kevesebben lesznek.
Mondd, amúgy hogyan különböztetik meg a buzikat és leszbiket a társadalom többségijei? És ha nem provokáltok hogyan derül ki?

teéjesenmindegy 2017.07.11. 02:13:27

@Punxsutawney Mormota:
"Gondolom kioktatod a szomszédodat, hogy ne piáljon sokat a gyereke előtt, mert rossz hatással van rá, ráadásul agresszív is lesz bebaszva. A másik szomszédodnak elmondod, hogy ne bagózzon az utcán, mert kurva rossz hatással van a gyerekekre. A harmadikat is kioktatod, hgy kösse be magát, ha autóba ül, ne mutasson rossz példát gyerekének azzal, hogy nincs beköte az autóban. "
Ha én ezeket el szoktam mondani annak a szomszédnak, aki így viselkedik, akkor elküldhetlek a kurva anyádba a prájdoddal meg a sötét libsi agyaddal együtt?

Ugyanis elmondom neked, kisköcsög, hogy nem attól lesz jobb hely az ország, hogy marha okos vagy a net előtt, esetleg egy évben egy nap fel mersz vonulni a többi buzzanccsal, vagy hogy lájkolsz valamit a faszbokon.
Hanem attól, hogy a gyereked érdekében rászólsz arra aki rossz példát mutat.
Ja, hogy ahhoz már kell némi vér a pucában? Na, azért nem megy neked

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.11. 06:23:14

Mo-nak pirossal kellene lennie, mert én úgy tudom a ballib médiákból, hogy Zorbán ki fogja irtani a homokosokat.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.11. 06:24:04

@Brix:

Nem. A 18 év alatti homokszex lehetősége súlyos sértése az emberi jogoknak, ez be kellene tiltani.

odamondó 2017.07.11. 08:29:05

Úgy látom mi tartjuk keleten a meleg frontot... Mit kell akkor vinnyogni...

2017.07.12. 09:03:27

Egyrészt nem értem miért akarnak a buzik egy olyan elavult intézményhez csatlakozni, mint a házasság. Szerintem nem hogy a homoházasságot kellene engedélyezni, hanem a heteroházasságot is lassan ki kellene vezetni a jogból.
De ha nekik ez fontos, hogy ilyen butaságot kövessenek el egymással, mint a házasság, akkor hadd tegyék. Az állam ismerje el a házasságukat, azt viszont ateistaként is ellenzem, hogy egyházakat arra kényszerítsen az állam, hogy szentesítsenek homoházasságokat vagy kötelezően közreműködjenek homoházasságoknál.

Igazából az egész házasság baromság. Homo és hetero is.

Azt se értem, hogy ez a Pride dolog mennyire fontos Magyarországon. Budapest belvárosában fél napig szem előtt van, de már Gyálon, Vácon vagy Érden se tapasztal belőle senki semmit. Békés, Borsod meg Somogy megyékben meg örülnek az emberek, ha egyik napról a másikra megélnek. Komolyan kicsit first world problem ez Magyarországon.

2017.07.12. 09:08:17

@Brix: "mivel az sérti a jóérzésű ember lelkivilágát, és megzavarja a gyerekeket"

Neten ömlik a pornó (hála istennek!), meg a lefejezős videók liveleaksen (hála Allahnak). Majd pont a hetero duplaanál meg bukkake videók tengerében az fogja megzavarni a tizenkét éves Pistikét, ha lát két kígyómozgású buzit az utcán kézenfogva sétálni a Pride alatt. Komolyan?
süti beállítások módosítása