Na, akkor most mégsem akkora rasszista a magyar?

2017. augusztus 28. 18:07 - Napi Csárt

Néhány héttel ezelőtt írtunk egy bejegyzést, melyben azt boncolgattuk, hogy már a menekültválságkor is elég elutasítók voltak a magyarok egy potenciális feketével szemben, amennyiben az a gyerekükkel élt volna párkapcsolatban.

A múltkorival megegyező forrásból származik a lenti csárt, csak feketék helyett zsidókra kérdeztek rá a kutatók, tehát, hogy rendben lenne-e a válaszadó azzal, ha egy zsidóval élne kapcsolatban a gyereke. Az EU-s átlag ezennel 69 százalék, és hazánk nagyjából hozta is ezt a szintet, a válaszadók 60-69 százaléka válaszolt azt 2015-ben, hogy neki bizony nem lenne ellenére a vázolt helyzet.

Az EU-ban egyébként ezúttal Szlovákia és Ciprus került a szamárpadra.

zsidok_racism-in-the-eu-map-bezzleford-4-59915acbc213d_880.jpg

forrás: Boredpanda

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr9912786120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

inteligencs elenzeki 2017.08.29. 17:15:07

Egyáltalán nem lep meg az eredmény, szerintem se vagyunk antiszemiták, bár ebben az eredményben talán az is benne van, hogy a lakosságunk kb. 10 %-a valamilyen formában zsidó felmenőkkel is rendelkezik, és a kérdezők ezt nem tudták kiszűrni. (Vigyázat, itt nem azokat említem, akik deklarálják is, hogy ők zsidók, hanem csak tudnak a családi kapcsolatukról.)
Mindegy, az eredmény akkor is figyelemre méltó.

inteligencs elenzeki 2017.08.29. 17:22:18

A pikáns az a történetben, hogy trianon nyertesei mekkora antiszemiták lettek. (Vagy voltak is ?)

VaradiJanos 2017.08.29. 18:05:28

Aki utálja a patkányt, nem kell utálja a hörcsögöt is.

VaradiJanos 2017.08.29. 19:16:54

Hű, ez most rossz hír a jukkamorphokurtúrfighostSmetaxpop40rasztaszívbiggibuggi bérrettegő csürhének, nem is nagyon szólnak hozzá.

eßemfaßom meg áll 2017.08.29. 19:30:15

- Józsi bácsi, a maguk falujában van antiszemitizmus?
- Nincs, de igény lenne rá...

Éhesló 2017.08.29. 19:45:49

PC válaszokat kaptak, köze nincs a valósághoz.

midnightcoder2 2017.08.29. 19:50:58

Az átlagpolgárnak tényleg nincs különösebb baja a zsidókkal. A mazsihiszti persze más lapra tartozik, meg Soros elvtársat sem szereti feltétlenül mindenki, de azért mert valaki utálja Hitlert vagy Merkelt még nem gyűlöli a németeket általában. A néger vagy az arab már más lapra tartozik, bár szerintem ez utóbbival sem a szín a probléma, ahogy Pl. a cigányokkal sem - a legtöbb cigányt amúgy is csak a viselkedése és az öltözete az ami megkülönbözteti a magyaroktól.

midnightcoder2 2017.08.29. 19:51:33

Ja, és a kínaiakkal sem nagyon van baja a legtöbb polgárnak, pedig hát optikailag sokkal jobban eltérnek mint Pl. a cigányok.

ogli dzsí 2017.08.29. 20:18:03

Minden ember tudja hogy nem minden zsidó rossz, csak a cionista zsidó rossz. Az viszont maga az ördög, a föld szemete és a Föld legveszélyesebb etnikai alapon szerveződő maffiája.

Ezért tisztességes és intelligens ember nem türi meg a családjában a zsidót, hiszen a zsidók ősi vallási parancsa hogy a keresztényt be lehet csapni, hiszen nem ember hanem állat. Ez igaz a félzsidókra és a negyed zsidókra és azokra is akik nem vallásosak.

Az európaiak nagy része sem vallásos, mégis krisztus parancsaira épül az általános erkölcs és a jogrend. A zsidó pedig krisztus gyilkosa, a tagadása mindannak ami európai.

Úgyhogy senki se kockáztasson, mert úgy járhat mint Gyurcsány, ha zsidóval házasodik.

kvadrillio 2017.08.29. 20:25:28

ELKÉPESZTŐ, HOGY EZ A BETEG ORBÁN HOGY KÉPZELTE EZT ! MAGYARORSZÁGNAK NINCS TENGERE, EGYETLEN NAGY TAVA A BALATON ! ÉS EZT OSZTOGATTA KI, PARCELLÁZTA FEL A HŰBÉRESEINEK, A VIZÉT MEG A VITORLÁSTULAJOKNAK ???! KIZÁRVA SOK MILLIÓ MAGYAR EMBER HOZZÁFÉRÉSÉT ! CSAK EGY HÜLYE ELMEBETEG CSINÁL ILYET !!!!!

2017. 08. 29. 20:04
#Balaton
#Jobbik
#BalatonMunkacsoport
#Turizmus
A Balaton mindenkié, és el kell végezni az ehhez szükséges kisajátításokat és bontásokat

Aktivizálja 2014-ben életre hívott és most a tókörnyéki képviselőjelöltekkel kiegészített Balaton-munkacsoportját a Jobbik – jelentette be kedden Siófokon az öt balatoni képviselőjelölt bemutatkozó utcafórumán Kepli Lajos országgyűlési képviselő. Balatoni programcsomagot állítanak össze a helyben élők közreműködésével, s vállalásaikat a Jobbik 2018-as választási programjának részévé teszik.

A Balaton legyen valóban mindenkié, legyen körbejárható a tópart gyalogszerrel és vonattal is, az idei, tízéves rekordot döntő halálozási statisztika okán is erősítendő a vízirendőrség és a vízimentők munkája, minél több éves, jól fizető munkahelyet a Balaton-partra, sürgősségi betegellátó helyeket az északi partra is – hallhattuk a keddi programízelítőn.

„Lehessen hozzáférni a Balatonhoz, ez az egyik legfontosabb kérdés, amikor ma már szinte teljes egészében magán és állami tulajdonú ingatlanok zárják el a partját az idelátogató turisták és az itt élők elől”

– mondta Kepli Lajos, úgy is, mint Veszprém megye 2. számú választókerületének képviselőjelöltje.

Fotó: Béli Balázs/alfahir.hu

„Évek óta szorgalmazza a Jobbik költségvetési módosítások és törvényjavaslatok formájában: számoljuk fel ezt az állapotot, szüntessük meg a Balaton-part elzárását, beépítését, minden településen legyen biztosítva a Balaton-törvényben előírt harminc százaléknyi szabadon bejárható parti sétány. Ez a korábbi felmérések szerint mintegy száz magán tulajdonú ingatlan kisajátításával járna. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy hozzáférjen a Balatonhoz, mint nemzeti kincshez, nem lehet elzárni a partot az emberek elől, ingyenes hozzáférést kell biztosítani a vízparthoz, mint rekreációs területhez. Ha pedig ehhez kisajátításokra van szükség, vagy az illegális feltöltések elbontására, akkor azokat a munkákat el kell végezni”.

„Hatalmas kiaknázatlan lehetőségeket rejt magában a régió – vélekedett dr. Steinmetz Ádám, Somogy 3. számú választókerületének képviselőjelöltje. – Fizetőképes turistarétegre, innovatív, hosszú távon gondolkodó vendéglátásra van szükség”. Felidézte aktív vízilabdás korából, hogy milyen sok nyugdíjas választotta pihenése helyszínéül az Adriát a szezonon kívül is, mert minőségi szolgáltatásokat kapott. E mintára szerinte a Balatonnál is ki lehetne nyújtani a jelenleg mindössze két hónapos szezont.

Steinmetz a vicc kategóriájába sorolta, hogy a Balaton partján a halászat betiltása óta a vendéglátó helyek nem tudnak friss balatoni halhoz jutni. Saját elképzelésként azt is fölvetette: ha a nyaralótulajdonosok, akik az év kilenc hónapjában nem tartózkodnak a tóparton, valamiféle támogatást, kedvezményes hitelt kapnának ingatlanjaik téliesítésére, korszerűsítésére, talán két szezon között is szívesebben leruccannának a Balatonra.

Steinmetz Ádám olimpiai bajnok - Fotó: Béli Balázs/alfahir.hu

Potocskáné Kőrösi Anita, Somogy 4-es választókerületének képviselőjelöltje a vízirendőrség megerősítését szorgalmazta, dr. Weller-Jakus Tamás (Zala, 2. számú vk.) a Balaton körbejárhatóságát vonattal, valamint a tó nyugati csücskének jobb közúti elérését, Rig Lajos országgyűlési képviselő (Veszprém 3-as választókerületének képviselőjelöltje) pedig sürgősségi betegellátóhelyek kialakítását szorgalmazta a tó északi partjára is.

Az utcafórumon sorba álltak a helyiek, hogy aláírhassák a Jobbik béruniós kezdeményezését; az első szignót Lengyel Róbert, Siófok független polgármestere helyezte el az aláírásgyűjtő ívre.

Fotó: Béli Balázs/alfahir.hu

A rendezvény „háttérdíszletét” helyi és környékbeli Fidesz-tagokból, polgári körösökből és fidelitasosokból álló megfigyelőcsapat adta…
ÍGY....ÍGY !!!......IGEN ! A BALATON MINDENKIÉ !!!!! ORBÁN MEG LE VAN SZARVA A BANDÁJÁVAL EGYÜTT!!! :O)))

Willkommenskultur 2017.08.29. 20:29:30

a zsidó úgy kompatibilis az európaival /kereszténnyel/ mint olaj a vízzel

1. apartheid államuk a megalapítása óta folyamatosan háborúban áll az összes szomszédjával
2. apartheid államuk folyamatos genocídiumot folytat az őslakos palesztínok ellen 60 éve egyfolytában, már majdnem egész Palesztínából kitakarították a palesztinokat
3. és ők mernek rasszizmust emlegetni

2017.08.30. 04:21:04

A cseh, szlovák, román antiszemitizmus ezek szerint sokkal erősebb, mint a magyar. Vicces, hogy mégis Magyarországon megy folyton az ajvékolás, hogy mekkora antiszemiták az emberek.
Az igaz, hogy rengeteg magyar ember beszél előítélettel a zsidókról, de ez kb. a zsidóviccek szintjén mozog. Pont ugyanazokat a sztereotípiákat emlegetik a magyarok a zsidókról, mint az amerikaiak, csak ugyanazért a magyart antiszemitának nevezik, az amerikait meg viccesnek, ha elsüt egy New York-i zsidó bankáros, zsidó ügyvédes viccet.

Megjegyzem a lengyeleknél vagy 10 éve volt szerencsém focimeccsen hallani a Jude, Jude! sakandálást. Nem is a lengyel żyd/żydowski szavakat használták a zsidóra, hanem a németet. Pedig mindkét pályán lévő csapat tiszta lengyel volt. Szóval aki azt hiszi, hogy a magyar egy antiszemita nép, az még nem járt sehol máshol.
Érdekes, a 90-es években megjelentek zsidóvicces kötetek, ma már szerintem nem engednék azokat kiadni. Pedig a zsidók is mesélnek magukról ilyen vicceket.

eßemfaßom meg áll 2017.08.30. 06:59:15

@Willkommenskultur: Csak kíváncsiságból Kohn bácsinak a Töhötöm út 2/b-ből mi köze van Izrael bel és külpolitikájához?

eßemfaßom meg áll 2017.08.30. 07:11:26

@karandash: "Érdekes, a 90-es években megjelentek zsidóvicces kötetek, ma már szerintem nem engednék azokat kiadni. Pedig a zsidók is mesélnek magukról ilyen vicceket. "

www.libri.hu/konyv/koves_jozsef.a-zsido-humor-aranykonyve.html
A zsidó humor aranykönyve
2003

www.libri.hu/konyv/des_mihaly.hacsak-ugy-nem.html
Hacsak úgy nem... - Zsidó alapviccek Dés Mihály válogatásában
2014

www.libri.hu/konyv/kohn_felix.magyar-rabbi-tortenetek.html

Magyar rabbi-történetek - A régi magyar zsidó társadalom humoros arca
Kohn Félix
2007

www.libri.hu/konyv/papp_richard.miert-kell-kohn-bacsinak-negy-hutoszekreny.html

Miért kell Kohn bácsinak négy hűtőszekrény? - Élő humor egy budapesti zsidó közösségben
Papp Richárd
2010

Gyikarc 2017.10.07. 16:18:37

@ogli dzsí: kevered a zsidó vallást a muzulmánokkal, de nem baj.
süti beállítások módosítása