Így nyerhette volna meg Hillary a 2016-os amerikai elnökválasztást

2017. november 08. 14:26 - Napi Csárt

Pont egy éve történt, hogy sokak meglepetésére Donald Trumpot választották meg az Amerikai Egyesült Államok 45. elnökének. Abban az esetben viszont, ha a férfiak nem mennek el szavazni, az eredmény teljesen más lett volna.

Trump mindösszesen 80, Hillary Clinton pedig 458 elektori szavazatot szerzett volna, és mivel ezekből 270 kell ahhoz, hogy az elektori kollégium elnöknek válasszon valakit, Clinton nyert volna, így ő lett volna az USA első női elnöke

Bár nem így történt, azért mutatjuk térképen is. A kék államokat vitte volna a Demokrata Párt jelöltje (Clinton), a pirosakat a későbbi elnök, Nebraskán pedig 4:1 arányban osztoztak volna (itt Trump kapta volna a több elektori szavazatot).

silver-electionupdate-womenvoted.png

forrás: FiveThirtyEight

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr3813205549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.11.08. 14:58:55

És ha áramszedőm lenne, akkor én lennék a villamos...

Ha a férfiak nem mentek volna el szavazni... De elmentek szerencsére. Az előző elnököt, Obamát pont a soccer mom réteg választotta meg, akik Oprah talk showkat néztek minden nap napközben is munka helyett és elég volt nekik, hogy Obama szépen tudott olvasni a súgógépről.
2016-ban viszont a dolgozó fehér férfiak is elmentek szavazni és arra szavaztak, aki nem "deporable"-ozta le őket. Ilyen ez a popszakma. Hillary egyszerűen csak annyit tudott mondani, hogy azért kellene mindenkinek rá szavazni, hogy lehessen végre egy női elnöke az USA-nak. De amúgy az amerikai történelem legrosszabb elnökjelöltje volt. Bernie Sanderst is kicsináltatta.

Amúgy meg a genderideológia szerint ha holnap Donald Trump bejelenti, hogy ő ezentúl nőként éli az életét, akkor őt nőnek kell tekinteni, tehát ő lehetne az első női elnök.

Éhesló 2017.11.08. 15:24:06

Mindig van lejjebb.
Ilyen posztot idetolni, van zománc még a pléhpofádon?

Indriq 2017.11.08. 19:26:05

@karandash: mert trump egy zseni :) trumpot a böfögő, lecsúszott tajparaszt réget választotta meg.

A cikkhez pedig annyit, és egy trump szavazó se ment volna el, akkor mindent clintonné nyert volna. Van még ilyen kemény számításokat igénylő következtetésed?

bandiras2 2017.11.08. 19:49:56

A tanulság: Meg kell vonni a választójogot a fehér férfiaktól, így beköszönthet a tejjel mézzel folyó femináci kánaán.

Zsoltbacsi 2017.11.08. 20:49:09

@Indriq: Azért tegyük hozzá, hogy a boxos meg füstös gettólakók között tarolt Clinton, míg Trump simán nyert a diplomások között

2017.11.09. 02:13:54

@Indriq: Trumpot azok választották meg, akiknek elege lett a politikai elitből, a Clinton dinasztiából, akik antiszemita aknamunkával ellehetetlenítették Bernie Sanderst és 30 perces beszédekkel keresnek dollármilliókat (ez ugye a politikai korrupció része, így fizették ki a bankok, cégek Clintonékat). Abból az elitből, amelyik lenézi, leköpi az átlagembert.
A "basket of deplorables" kiszólása nagyon odavert Killarynak.
Aki ilyen lenézéssel beszél a választókról, arra nem szavaznak. Ennyikeh!

Trump nem egy zseni, de a 80-as évek óta ugyanazt mondja, nézd meg az interjút, amit Oprah csinált vele még a 80-as évek elején. Semmit nem változott a programja. Ellenben Hillary évente váltogatta a véleményét minden fontos kérdésben.

Trumpot a republikánus elit is gyűlölte. Ő egyszerűen a kétpárti politikai rendszer felett áll. Az újraválasztása is azért lesz esélytelen, mert pont a republikánus elit fogja hátbaszúrni.

tireless treehugger 2017.11.09. 08:54:54

@karandash:

Trump gyenge elnök, pontosan megfelel.

Ha a republikánusok megpróbálják kidobni akkor a demokraták védik meg.
ha
a demokraták próbálnák meg akkor a republikánusok védik meg.

Ha valami súlyos dolog derül ki egy elnökről akkor közösen fogják kidobni.

Kiegyensúlyozott ország, tv-n keresztül úgy látszik mint egy hatalmas dráma, miközben ott megélni csak egy lagymatag szappanopera..

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.09. 09:25:05

Sőt, ha Trump szavazazói otthon maradtak volna, most Hillarynak 95 %-a lenne

2017.11.09. 14:32:30

@tireless treehugger: Trumpot nem fogják újraválasztani, mert mind a demokratáknak, mind a republikánusoknak ellenére van.
Clinton egy tökéletes republikánus jelölt lett volna, a nagy bankok, cégek érdekeit védi, azok pénzelik, csak a legutóbbi időben, közvetlenül a választások előtt kezdte a melegek és jogait hangoztatni, előtte mindig is homofób volt és a feketéket "super predator"-ként emlegette. Egyszerűen Bernie Sanderstől akart szavazókat lopni, ezért nyitott balra.
Bill Clinton meg a saját elnöksége idején olyan agresszíven tamadta az illegális bevándorló mexikóiakat, hogy ma egy vérmes republikánus is elpirulna tőle.
2016-ban már a Clintonok lettek az illegálisok nagy barátai, mert Sanderstől balos szavazatokat akartak elcsenni.

Indriq 2017.11.09. 16:17:53

@karandash: tehát akkor trumpot a protest szavazók választották meg, ez mégis mit mond el trump irányelveiről?
Jobb lenne tudomásul venni, hogy trumpot leginkább egy elég jól megkoreografált oroszos agymosás segítette a hatalomra (ami szegénységi bizonyítván az átlag amcsi szavazóról) és egy irdatlan nagy adag populizmus.
Az persze más kérdés, hogy clintonné csak azzal tudott kitűnni, hogy nő, ami egy férfiak uralta politikában inkább öngyilkosság mint előny. A bigott amerikai réteg valszeg egy darab szart is hamarabb választott volna meg, mint egy nőt.... (ja, pont ez történt :) )

tireless treehugger 2017.11.09. 16:46:49

@Indriq:

Clintont meg kellett állítani bármi áron.

Mert klánná kezdett alakulni a család és barátai.

A nepotizmus és korrupció megállítása fontosabb mint hogy ki nyer.

Az egyensúly fentartása a legeslegfontosabb.

Trump mellől is kiszorították a lányát és vejét.

Akármilyen befolyásos egy család, kennedy, roosevelt, bush vagy a többi, mindnek megvolt a maga ideje, aztán a csúcsra vissza nem térhetnek.

Nálunk is addig nyomták orbánt míg legalább az utódlást ejtette (egyelőre).

Indriq 2017.11.09. 16:54:38

@tireless treehugger: lóf*sz szorították ki, a lánya még ott van a fehér házban él és virul, valszeg nagyobb befolyással, mint bárki más, a fia körül meg szorul a hurok, de nem kiszorítják, hanem kiderülnek a svindlijei. Ne keverjük a kettőt.
Amúgy jó tisztában lenni, hogy egyedül, önerőből senki nem lesz amcsi elnök, trumpnak is van egy "baráti" köre, aki bejelentkezett már előre mindenért.

Miért kellett clintont megállítani? Szólt neked az egyik istenség, hogy ő a sátán? (mielőtt megvádolsz, clintonnét se tartom sokra )

tireless treehugger 2017.11.09. 17:57:00

@Indriq:

A lányt és vejét az elején bedobta az apja mint mindenest, ma meg csak lófrálnak. Azt meg miért-ne?. Az elnök nem végrehajtó hatalom hanem aláíró és reprezentáció. Ahhoz pedig a gyerekek tökéletesen megfelelnek, fontos ország sok a feladat, szuper hostessek.

Ha az elnök túllépi a hatalmát akkor a két héz vagy bírók akár a saját beosztottjai vagy éppen akárki egyszerűen ellentmond és megállítja. Így volt a gyerekekkel, bármit csináltak figyelmen kívül hagyták vagy elszabotálták.

trump baráti köre nem klán, a beágyazottságuk jelentéktelen, nem jelentenk veszélyt az egyensúlyra. Clinton nagyon veszélyes volt, tudatosan építettek fel egy politikai kánt, kihasználták a demokratákat. Még ha lett volna 200milliárdjuk usa befektetésekben amit kockáztatnak ha félrefut a politika még csakcsak, de a csóró akarnokok nemigazán viselnek felelősséget, nincs bennük tulajdonosi szemlélet, sem nagy család akinek aztán a vagyonon keresztül nagyon veszíteni valója van, szóval lapátra vele. És clinton ment a levesbe, a másik szélhámos sanders is megtanulta hogy ez nem az ugribugrik világa.

Trump volt a legkevésbé megosztó, pedig hát ő is nagy marha, de legalább pontosan azt csinálja amit elvárnak tőle,.

amúgy aranyos vagy hogy anélkül mondod hogy értenéd vagy akár csak odafigyelnél mi történik.

Indriq 2017.11.09. 19:24:15

@tireless treehugger: szerencsére te a fehér házban alszol, vagy meghekkelted a biztonsági kamerákat :)
mi az esélyesebb? apuci felnőtt lánya beköltözik a fehér házba számolni a plüsspárnákat, vagy beköltözik, hogy állandóan tudjon tanácsot adni az apjának?
Kicsit úgy állítod be, mintha a demkoraták összeesküdtek volna az ország ellen a saját érdekükben, és trump a szegény paraszt 3. fia, aki elment szerencsét próbálni a fedhetetlen tiszta lelkével.
Végül az összes republikánus beállt trump mögé, még azok is akik rühellték, max ők nem nyilatkoztak egyáltalán.
És hidd el, a republikánusok is egy beltenyésztett csorda, Reagentől (kb azóta követem nagyjából) a bush család is ott legyeskedett folyamatosan, ki is termeltek 2 debil elnököt és egy kormányzót. De valszeg ha utánanéznék, találnék még egy jó pár 30-40 éve ott porosodó csontvázat.

tireless treehugger 2017.11.09. 20:12:02

@Indriq:

Bush-ok lapáton, láthatod. A hátérben meg miért ne lehetnének?, nagy a család meg befolyásos.

Trump kölykei úgy indítottak mint általános segítség mindenhol ott voltak minden rajtuk keresztül történt.
De mivel mindenki ellenállt és semmi sem működött, ma már csak protokoll szerepük van. És az miért lenne baj hogy tanácsot adnak az apjuknak?, vagy képviselik apróbb ügyekben?. Trump az elnök neki kell az egyensúlyra ügyelnie az ó szerepe nem piros és nem kék. Trumpnak nincs sok mozgástere így engednie kell, megcsinálja amit kérnek tőle innen vagy onnan, "pávatáncol", nekimegy akárkinek és akárminek. Gyorsan elfelejtette mit igért és abból szerencsére semmit sem valósított meg, ami keveset megpróbált azt meg blokkolták. És közben visszacsinálja az obama alatti intézkedéseket. Mert az ország piros fele úgy itéli meg hogy azok sértik az érdekeiket. Ez pontosan az az egyensúly amire szükségük van, mondanám azt hogy NERv2.,

Nemzeti Egyetnemértés Rendszere

Igen a demokraták főleg a balosak akik sértve vannak sanders buktatása miatt azok elszabotálták clintont. Aztán a libsik ők meg a nepotizmus és korrupció miatt. Ha mindezek nem állnak ellen akkor a sikeres obama évek után hatalmasat nyer clinton és olyan mértékű legitimációja lett volna ami káros az egyensúlyra.

Az usát a kongresszus és a szenátus vezeti az államok parlamentjeivel kormányzóival megyékkel városokkal falvakkal szövetségekkel szervezetekkel cégekkel és érdekekkel egyetértésben. Az elnök dolga hogy ebben valamiféle egyensúlyt teremtsen és trump tökéletesen teszi a dolgát.

Abban igazad van hogy a republikánusok belterjesek, meg egyéb bajok is vannak, de akkor már inkább egy harmadik erő mint a demokraták túlsúlya. Ami pedig könnyen bekövetkezhet, trump miatt gyorsan amortizálják a pirosakat, ebből jövőre már óriási nagy baj lesz.

De szerintem egy kis háborúskodással sokkal egyszerűbb helyre hozni a dolgokat.

Sequoyah 2017.11.09. 23:01:36

@karandash: "szerencsere"... Azert ahhoz kulonosen csukott szemmel kellett leelni az elmult egy evet, hogy valaki meg mindig azt higgye, hogy "szerencse", hogy Trump nyert. Lattad te, hogy mit muvelt az elmult 1 evben? Gondolom nem igazan koveted a napi USA politikat...

Zsoltbacsi 2017.11.10. 11:47:16

@Sequoyah: Én valahogy nem emlékszem olyanokra, hogy arab tavaszt robbantott volna ki, esetleg Majdant...

Biztos ismered a viccet:
-miért nem volt az usa történetében még soha puccs?
-???
-Mert az usában nincsenek amerikai nagykövetségek
süti beállítások módosítása