Élen jár Magyarország kövérségből: kevés ország ennyire zsíros, mint mi

2017. május 31. 16:41 - Napi Csárt

Azt már régóta hangoztatják az orvosok és a táplálkozási szakértők, hogy az elhízás az egyik legsúlyosabb népbetegség. Az OECD a tagországai között el is készítette a felmérést erről, amiben a 15 éven felüliek elhízottsági arányát vizsgálták. 

Ez alapján Magyarország az "élen jár", tízből három (30%) magyar küszködik jelentős túlsúllyal, amivel a negyedik legkövérebb ország vagyunk az OECD-t figyelembe véve. Az élen egyébként az USA (38%), Mexikó (32%) és Új-Zéland (31%) végzett.

Az átlag egyébként 19,5 százalék, vagyis nagyjából minden ötödik, OECD országban élő küzd a kilókkal. Legalacsonyabb elhízás egyébként a hagyományosan halfogyasztó társadalmakra jellemző, így Japánban, Koreában és Olaszországban él a legkevesebb kövér ember. obeze.jpg

28 komment

Sokkoló: ezek a legmocskosabb dolgok a konyhádban

2017. május 30. 16:25 - Napi Csárt

Még ha azt is gondolod, hogy ragyogó tisztaság van a konyhában, egészen biztosan tévedsz. Hiába tűnik ugyanis tisztának a konyhapult, valójában hemzseg a bakrtériumoktól.

Mutatjuk, melyek a konyha legkoszosabb pontjai.

dirtiest_object_in_kitchen.png

E szerint érdemes viszonylag sűrűn cserélgetni a törlőrongyokat, törlőkendőt, és noha csak a hatodik helyen szerepel, a mosogatószivacsot is.

Annak ellenére, hogy a legtöbben naponta használjuk a mosogatót, az is hemzseg a baktériumoktól, különösen a lefolyó környékét érdemes alaposan kisúrolni. Minden nap takarítsuk le a fiókok fogantyúit is, és a kések is a TOP 10-ben foglalnak helyet, ezért azok elmosására is fordítsunk nagyobb figyelmet.

A hűtő ajtaja és a fogantyúja szintén a lakás egyik koszosabb pontjának számít, és rengeteg baktérium tenyészik a vágódeszkán is.

Hogy mindebből mi a tanulság? Leginkább az, hogy érdemes még nagyobb körültekintéssel takarítani a konyhában, és főzés-sütés közben sűrűn kezet kell mosni.

 

6 komment

Ne már! Ezt tényleg Facebookról akarjuk megtudni?

2017. május 29. 18:24 - Napi Csárt

Ma már kétségtelen, hogy az egyik legfontosabb információszerzési csatornánk az internet. Nézve a nemzetközi trendeket viszont az látszik, hogy témától függ, melyik hol keresünk rá. Az összes keresés 40 százalékát a Facebookon tesszük, 37 százalékát pedig a Google-n. Az alábbi csárton azt láthatod, hol keresünk rá az olyan témákra, mint (fentről lefelé sorrendben) életmód, helyi események, szórakozás, amerikai politika, oktatás és kutatás, bűncselekmények, bűnmegelőzés, nemzetbiztonság, világgazdaság, országos és helyi politika, technológia, sport, üzlet, álláshirdetés.

Infographic: Referral Traffic - Google or Facebook? | Statista You will find more statistics at Statista

 

4 komment

Nem véletlenül fütyörészik a kollégád a füledbe: sokkal jobban teljesít

2017. május 26. 13:29 - Pénzcentrum

Ugyan sokakat zavar, ha a mellettük dolgozó kolléga fütyörészve végzi a napi teendőket. Egy kutatás azonban bemutatta, hogy a zene (így a dúdolás vagy fütyörészés is) pozitív hatással van a munkánkra. A zenétől gyorsabban és pontosabban dolgozunk, így nemcsak mi érezzük jobban magunkat tőle, de még a munkáltatónk hasznára is válik, ha munka közben zenét hallgatunk.

 

Akinek nincs lehetősége zenehallgatásra, az akár fütyörészhet is, ezzel jobb munkára sarkalva önmagát.whistle.jpg

Persze a fütyörészés sokaknak az idegeire mehet, ilyenkor érdemes ezt inkább hanyagolni, különben könnyen úgy járhatunk, mint Kapa:

 

Szólj hozzá!

Minden sarkon Ikea? Ebben az országban van a legtöbb boltja

2017. május 25. 17:28 - Napi Csárt

Az Ikea 2018-ig 3 új üzletet nyit az Egyesült Királyságban, amivel 1300 munkahelyet teremtenek majd. Ezzel együtt 22-re nő majd a brit Ikeák száma. A svéd bútormulti tervezi, hogy több európai országban is bővít. Jelenleg viszont a legtöbb Ikea-üzlettel rendelkező országok listáját toronymagasan Németország vezeti.

Infographic: The Biggest IKEA Store Networks in Europe | Statista You will find more statistics at Statista

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása