TOP 21: ezek 2017-ben a világ legerősebb államai

2017. április 02. 15:07 - Napi Csárt

21 ezer magasan kvalifikált és jól tájékozott amerikai állampolgárt, politikust, pénzügyi és kulturális vezetőt kérdeztek egy friss kutatásban arról, szerintük melyek ma a legerősebb nemzetek a bolygón. A felmérésben górcső alá vették az egyes országok politikai és gazdasági erejét, nemzetközi kapcsolataikat, katonai erejüket és befolyásukat is. Érdekesség, hogy az egy főre jutó GDP nem feltétlenül egyenes arányos az adott ország erőfölényével.

Infographic: Power on the World Stage | Statista You will find more statistics at Statista

17 komment

Durva! Ennyiért vehetsz egy AK-47-est a feketepiacon

2017. április 01. 17:55 - Napi Csárt

Egy friss kutatás szerint már 600 dollárért is be lehet szerezni a világ talán legismertebb gépfegyverét, azaz az AK-47-est. Az eredetileg szovjet gyártású (1947-ben jött le az első darab a gyártósorról) gépkarabély különböző változatait a mai napig gyártják; egyes becslések szerint jelenleg 200 millió darab van forgalomban. Népszerűségét megbízhatóságának és olcsoságának köszönheti; a hivatalos katonai alakulatokon túl, bűnözők és teroorszervezetek is előszeretettel használják. Mint ismert, a párizsi merényleteknél (Charlie Hebdo; Bataclan) is ezeket használták.

Infographic: The Cost Of An AK-47 On The Black Market  | Statista You will find more statistics at Statista

1 komment

Veszélyes ételek, amit soha ne adj a kutyádnak

2017. március 31. 14:30 - Napi Csárt

Köztudott, hogy csokit nem szabad adni a kutyának, de sok más, általunk szeretett étel is megbetegítheti kedvenceinket.

A banán, a répa, a körte, a sütőtök vagy a rizs például jöhet minden mennyiségben. Nem csak nekünk, a kutyáinknak is.

Ha leesik az ebédlőasztalról egy kis popcorn, főtt kukorica, mandula vagy zeller, esetleg a gyerekek megkínálják a kutyát mályvacukorral vagy cseresznyével, akkor sem kell kétségbeesni. Nagy valószínűséggel nem lesz semmi baja a kisállatnak. Rövidtávon ezekből kis mennyiség nem halálos, de hosszú távon komoly baj lehet belőle, ha ilyesmivel etetjük a kutyát.

A csokoládé, rágógumi, az avokádó, a fokhagyma és más hagymafélék, olajos magvak és alkoholos italok viszont kis mennyiségben is súlyos problémát okozhatnak.

11 komment

Ezért fekszenek le egymással az emberek: a nők negyede nem élvezi a szexet?

2017. március 30. 12:35 - Napi Csárt

Valószínűleg mindenki tudja magáról, hogy miért szexel, azonban a Szexrandi infografikája összegyűjtötte, hogy melyik motivációk állnak az első helyen. A legtöbben az élvezet miatt bújnak ágyba, de a szexuális kíváncsiság is vezető helyen van. Emellett a többségnek a partner újdonságának varázsa és a gyengédség iránti igény is fontos.

Elszomorító azonban, hogy az emberek 5-6 százaléka egész egyszerűen kötelességből bújik ágyba partnerével. Persze a férfiak és nők közötti játszmák is megjelennek a szokásokban, a féltékenység ébresztése céljából és bosszúból is szexel a magyarok egy része (nagyjából 3 százalék). Ugyan az infografikán nem látszik, azonban a kutatásból kiderül, hogy a nők 23 százaléka még sosem feküdt le partnerével azért, hogy élvezze az együttlétet (egyébként a férfiaknál ez 13 százalék). szexrandi_infografika.jpg

33 komment

Te sörös vagy, vagy boros? Íme Magyarország alkohol-térképe

2017. március 29. 15:42 - Napi Csárt

Számos korábbi posztból megismerhettünk részleteket a magyarok alkoholfogyasztási szokásairól, azonban eddig nem tudtuk, hogy a három nagy alkohol típust milyen arányban fogyasztják hazánkban (a térkép negyedikként egyéb kategóriát is felvonultat, ez azonban elenyésző Európa legtöbb országában). 

A fogyasztás nagyjából harmadát teszik ki az égetett szeszek, illetve a sörök is a 30 és 40 százalék közötti kategóriába esnek. A borok viszont érdekes módon 30 százaléknál kisebb részesedést adnak a teljes alkoholfogyasztásból. Ahogy említettem, az egyéb kategóriában 10 százalék alatti a fogyasztás aránya a legtöbb európai országhoz hasonlóan.  alkohol.png

1 komment
süti beállítások módosítása