Ennyire nyitottak a menekültekre a világ leggazdagabb országai

2016. július 27. 14:05 - Napi Csárt

„Vajon a gazdag országok tényleg kevésbé nyitottak a menekültekre?”

– tette fel a kérdést nemrég az Oxfam.

Nos, a nemzetközi szervezet felmérésében arra jutott:

Miközben a bolygó 6 leggazdagabb országa termeli a világ GDP-jének mintegy 60 százalékát, addig alig több mint 2,1 millió menedékkérőt fogadtak eddig hivatalosan. Ez a bolygó összes menedékkérőjének mindössze 8,88 százaléka.

Ezzel szemben a világ legtöbb menekültjét befogadó (közel 12 millió főt, vagyis a világ összes menedékkérőjének több mint 50 %-át) 6 országra/térségre mindössze a Föld GDP-jének 2 százaléka jut.

Elgondolkodtató, nem?

gazdag_orszagok_menedekkerok.jpg

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr88917700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

na4 2016.07.28. 13:03:52

Ezek nem menedékkérők, hanem migránsok. Az ingyen pénzre/kajára/szállásra jönnek mint a legyek, és eszük ágában sincs se dolgozni, de beilleszkedni. Esélyük sincs, mert használhatatlanok. No ezért kell őket elhejtani a búsba oda, ahonnan jöttek. Kűzdejenek meg a békéjükért és a jólétükért ugyanúgy, mint az európaiak.

bloglegelő 2016.07.28. 13:33:38

bele sem néztem.

menekültek a szomszéd országokba menekülnek át.

pont

STIRLITZ 2016.07.28. 13:34:45

Azért ez így nagy csúsztatás gyerekek! ...

Amit a grafikonotokon látni az egy sereg válság sújtotta ország, melyek szomszédságában polgárháborúk zajlanak. Jordánia, Libanon és Palsztina az arab - zsidó ellentétek miatt van tele palesztin menekültekkel, akiket nem "befogad" hanem kényszerből eltűr, mivel nem tehet mást. Törökország a Szíria felől érkező áradat első állomása, és Erdogan keményen hasznot húz az úgymond "befogadásukból" mégpedig pénz és zsarolás képében. (A zsarolás az EU tagságra és disznóságai eltűrésére vonatkozik.) Pakisztán a szomszédos India és Afganisztán muszlimjait fogadja be, de ennek meg az évszázados vallási feszültség az oka, mely azt a térséget sújtja hosszú ideje.

A lényeg: egészen más dolog egy válságövezet szomszédságában tudomásul venni az oda menekülő, az adott országgal azonos vallású (és gyakran etnikumú) népek megjelenését és megint más valóban befogadni egy sokkal távolibb (másik kontinensen) élő, totál idegen kultúrájú, idegen etnikumokat!
süti beállítások módosítása