Tudtad? Ennyit fizet az állam, ha megsérül a gyerek

2016. június 12. 17:59 - Napi Csárt

Hamarosan itt a nyári szünet, ilyenkor pedig könnyen szerezhetnek a kisebb-nagyobb sérüléseket a gyerekek. Jó tudni, hogy az állam ingyenes balesetbiztosítást nyújt minden 3 és 18 év közötti gyereknek. Itt vannak az összegek.

5 komment

Szánalmas a magyar GDP-növekedés? Erről akkor mit lehet mondani?

2016. június 10. 14:58 - Napi Csárt

Sokszor olvashatjuk a hírekben, hogy ennyire magas a magyar GDP növekedés, vagy annyival maradtunk el az adott összehasonlításra szánt országtól. Ahhoz viszont, hogy valóban össze tudjuk hasonlítani magunkat másokkal, ismernünk kell más országok adatait is. 

Az OECD országok között a legmagasabb növekedés Indiában, Kínában és Indonéziában várható, azonban ezek az országok se méretük, se jelenlegi gazdasági helyzetük nem összehasonlítható hazánkkal. Vehetjük alapként Az OECD átlagát is, azonban ezzel sem leszünk beljebb, hiszen sok, különböző ország adja ezt az adatot. A sereghajtók is kilógnak, sem Brazília, sem Japán gazdasága nem olyan, mint a miénk. 

Míg hazánkban 3,1 százalék, Portugáliában 1,3 százalék a várható gazdasági növekedés 2017-ben. Szlovákia (3,1százalék) és Csehország (2,6 százalék) viszont egészen hasonló, mint a magyar várakozások. Van azonban egy méretében és helyzetében is hasonló ország (Szlovákián, Románián és Csehországon felül), amellyel mindenképp érdemes összehasonlítani Magyarországot, ez pedig Portugália. Hazánkhoz hasonlóan az EU periféria-országáról van szó, és a lakosság száma is hasonló.gdp.jpg


37 komment

Foci vagy szex: eldőlt a kérdés

2016. június 08. 11:51 - Napi Csárt

Május 28-án rendezték a Bajnokok Ligájának döntőjét, aminek két szereplője két madridi csapat volt. Ahogy az a jelentős sporteseményeknél megszokott, így ekkor is jelentősen visszaesett az interneten elérhető felnőttfilmek nézése a PornHub statisztikái szerint.

  • Európában 7 százalékkal,
  • Spanyolországban 27 százalékkal,
  • Madridban pedig 44 százalékkal esett vissza a pornónézés.

A visszaesés után egyébként a megszokottnál magasabb volt az oldal látogatottsága, vagyis az emberek bepótolták az elmaradt napi adag pornójukat.gombaliga.jpg

 A két csapat között egyébként kivételesen magas a rivalizálás, nem csoda, hogy ennyien választották aznap este a focit a pornó helyett. Erre jó bizonyíték egyébként, hogy az ellentéteknek szurkolás akár családtagokat is egymás ellen fordíthat, ahogy a Torrente 3 című film itt látható részletéből is kiderül.

 

2 komment
süti beállítások módosítása