Ki nem találod, mi most a legkeresettebb okostelefon funkció

2016. október 02. 13:28 - Napi Csárt

Ezt keresik a nők, és ezt a férfiak

Miközben Dunát lehetne rekeszteni mostanában a vízálló okostelefonokat méltató írásokkal, addig a friss kutatások szerint a legtöbb vásárló nagy ívben tesz erre a tulajdonságra. A YouGov felmérése szerint a felhasználók többsége (minden második) a hosszabb üzemidőt tartja a legfontosabb funkciónak, de a törhetetlen képernyő is előrébb végzett a fontossági rangsorban, mint a vízhatlanság.

okostelefon_funkciok.jpg

 

2 komment

Így veszi át az online divatvilág feletti hatalmat Kína

2016. október 01. 14:58 - Napi Csárt

A legfrissebb előrejelzések szerint alig több mint egy éven belül Kína, online értékesített divatcikkeiből származó bevétele magasabb lesz, mint az amerikai és európai wepshopok bevételének összege. A Digital Market Outlook jelentése szerint már 2016-ban is 125,8 milliárd dolláros bevétellel kalkulálhatnak Kínában, de a kutatók 2018-ra már 193,9 milliárd dolláros árbevételt prognosztizálnak.

kina_divatvilag.jpg

Szólj hozzá!

Veszélyben a magyar iskolák: hamarosan nyugdíjba vonul a tanárok harmada

2016. szeptember 30. 20:45 - Napi Csárt

Néhány éven belül nagy gondok adódhatnak az általános iskolai oktatásban, a magyar tanárok 35 százaléka ugyanis 50 év feletti, ami azt jelenti, hogy egy évtizeden belül a többségük nyugdíjba vonulhat. Ezzel szemben a 30 év alatti tanárok nagyon kevesen vannak, az összes tanár mintegy 7-8 százalékát teszik ki. 
altalanos_iskolai_tanarok.jpg

13 komment

Nem csoda, hogy haldoklik az egészségügy: alig költünk rá

2016. szeptember 29. 16:29 - Napi Csárt

Bezzeg az amerikaiak mindenüket erre verik el

Az OECD egészségügyi kutatásának egyik sarkalatos pontja volt a GDP arányában egészségügyre fordított összeg vizsgálata is, ráadásul az állami és a magán költéseket külön vizsgálták. Ennek alapján azt láthatjuk, hogy összesen a GDP 7 százalékát költjük az egészségügyre összesen, aminek több mint kétharmada állami ráfordítás. 

Ezzel az OECD országok között hátul kullogunk (az átlag a GDP 9 százaléka), igaz, a V4-eknél ez átlagosnak mondható. A legtöbbet az USA-ban költik egészségügyre, a GDP közel 17 százaléka erre megy el. Ott az állami ráfordítás is magas, de ez az egyetlen vizsgált ország, ahol a több magánpénz kerül a rendszerbe, mint állami költés.health_expenditure.jpg

14 komment

Morbid halálokok: de hol van a listán a terrorizmus?

2016. szeptember 28. 16:46 - Napi Csárt

Ugyan csak néhány morbid halálokra terjed ki a Vox kutatása, azonban ebből kiderül, hogy az egymillió emberre vetített terrorizmus okozta halálozás hol helyezkednek el más, hétköznapi ám morbid halálokokhoz képest.

  • A bevándorlókhoz köthető terrorizmus éves átlagban 2,8 ember halálát követeli,
  • A megolvadó vagy felgyulladó ruhák 3,3 emberáldozatot követelnek, míg
  • A vonatok által elgázolt gyalogosból 5,8 van 1 millió emberre vetítve.

Persze lényeges, hogy ez a statisztika csupán néhány halálokra terjed ki, azonban azt jól bemutatja, hogy a terrorizmus kevés emberáldozattal jár más halálokokhoz viszonyítva.14371828_10154444772835420_1493097032_n.jpg

Ez egyben azt is jól mutatja, hogy a terrorizmusnak milyen jelentős pszichés hatása van az emberekre, hiszen a vonatoktól vagy a saját ruhánktól egyértelműen kevésbé rettegünk, mint a migránsoktól. 

5 komment
süti beállítások módosítása