Itt az új őrület: találd meg az Oscar-díjat a C-3PO-k között!

2016. február 28. 08:25 - Napi Csárt

Vajon Leonardo DiCaprionak sikerülne?

Ma este (magyar idő szerint hétfőn hajnalban) osztják ki a 2016-os Oscar-díjakat. A díjkiosztón egy magyar film, a Saul fia is érintett a legjobb külföldi film kategóriában. Persze az "örök kérdés" most is áll: Vajon kap-e Oscar-díjat Leonardo DiCaprio?

Az akadémia aranyból készült szobrokat oszt ki a nyerteseknek, ezt használta ki Mike Rigalski is, aki C-3PO-k között rejtett el egy Oscar szobrot az infografikáján. Te mennyi idő alatt találod meg a híres arany szobrot?oscar.jpeg

2 komment

Sosem gondolnád, hol a legmodernebb az internetelérés

2016. február 27. 17:10 - Napi Csárt

Az üvegszálas optikai kábelek biztosítják jelenleg az egyik leggyorsabb szélessávú internetelérést, így nem mindegy, hogy mekkora a hálózat lefedettsége. Magyarországon a távközlési szélessávú kábelek 15,5 százaléka ilyen, amivel egész jó helyen állunk az OECD országai között.

Vannak azonban olyan országok, ahol a szélessávú kábelek többsége már üvegszálas kábel. Kiemelkedik a mezőnyből Japán és Dél-Kórea, ahol 73, illetve 69 százalékos már a lefedettség.uvegszal.jpg

14 komment

TOP 10: ezek a világ legkreatívabb országai

2016. február 26. 12:00 - Napi Csárt

Egy nemrég megjelent kutatás 139 országot vizsgált 2010 és 2014 között. Több szempontot is figyelembe vettek, a globális kreativitási index összeállításánál például vizsgálták az adott országra jellemző technológiát, tehetséget és toleranciát is. Ezek alapján állították össze a listát, amelyben Ausztrália végzett az első helyen, de az elejére került az USA, Új-Zéland és Szingapúr is. Magyarország a lista 28. helyére került, megelőzve ezzel Csehországot, Lengyelországot és Bulgáriát is.

Nem látod a Napicsártot? Katt IDE!

 

26 komment

Ezek a legvonzóbb foglalkozások a randizók szerint

2016. február 25. 15:35 - Napi Csárt

A Tinder - a népszerű randi alkalmazás ez alakalommal azt gyűjtötte össze, hogy mik a legszexibb szakmák a nők és a férfiak szerint, legalábbis az USA-ban. A nőknél népszerű foglalkozásnak számít (vagyis erre többen kattintottak) a fizikoterapeuta és a belsőépítész, a férfiak között pedig a pilótáknak van nagyobb esélye párt találni.

Ha nem látod a csártot, kattints IDE!

29 komment
Címkék: napicsárt

Elkeserítően alacsony a mobilnetek száma Magyarországon

2016. február 24. 14:58 - Napi Csárt

Szélessávban sem állunk túl rózsásan

Magyarország az utolsó helyen kullog az OECD országok között a mobilnetes előfizetésekben, 100 főre mindössze 40 ilyen jut. Nagyjából 60 százaléka ezeknek szélessávú elérés. Ennél kevesebb a szélessáv Görögországban, Szlovéniában és Finnországban  alacsonyabb a szélessáv aránya, de ezekben az országokban (Görögországot kivéve) jelentősen magasabb a mobilnet-előfizetések száma.

Érdekes egyébként, hogy alegtöbb mobilnettel rendelkező országban (Finnország) alig találunk szélessávot. Az viszont nem meglepő, hogy az USA mobilnet előfizetései szinte kivétel nélkül szélessávú elérések.mobil_szelessav.jpg

4 komment
süti beállítások módosítása