Bemutatjuk a világ 10 legjobban kereső hedge fund menedzserét

2017. május 19. 13:26 - Napi Csárt

Ugyan nem volt túl jó éve a hedge fundoknak, a kevéssé szabályozott befektetési alapok menedzserei így is nagyot kaszáltak. Az Institutional Investor's Alpha összesítése szerint a legtöbbet James Simons vitte haza tavaly, de nem panaszkodhat Ray Dalio sem.

Infographic: The World's Top-Earning Hedge Fund Managers | Statista You will find more statistics at Statista

Szólj hozzá!

Meddig várnak a párok az első hancúrozással?

2017. május 18. 10:10 - Napi Csárt

Egy friss amerikai kutatásban arra a kérdésre keresték a választ a kutatók, vajon a párok meddig várnak az első együttléttel. A szakemberek szerint fontos megjegyezni, hogy emberfüggő az, meddig érdemes várni az első hancúrozással. A megkérdezettek többsége szerint azonban legalább egy hetet, maximum egy hónapot érdemes várni.

 

14 komment

Gondoltad volna, hogy ennyi gyereket terrorizálnak az iskolában?

2017. május 17. 19:17 - Napi Csárt

Egészen megdöbbentő eredményt mutat az OECD megrendelésére készült felmérés, miszerint a tagországokban átlagosan a gyerekek 18,7 százalékát havi szinten érnek bántások az iskolában. Ez a szám pedig Magyarországon még magasabb, a tanulmány szerint a magyar gyerekek 20,3 százalékát terrorizálják. Ami azt jelenti, hogy minden ötödik gyermek áldozatul esik.

oedc.jpg

1 komment

Fikarcnyit sem ért a családi adókedvezmény: továbbra is masszívan fogy a magyar

2017. május 16. 17:08 - Napi Csárt

A termékenységi rátáról tett közzé egy térképet nemrég Jakub Marian. A térkép lényege, hogy régiónként vizsgálja Európa régióit. Ez alapján jól látható, hogy Angliában, Írországban, Franciaországban, Törökországban és Svédországban a legmagasabb a termékenység, a legalacsonyabb pedig Lengyelországban, Spanyolországban, Olaszországban és Görögországban. 

Magyarország sem áll viszont túl jól a családi adókedvezmény bevezetése ellenére sem (igaz, a CSOK hatása még nem érezhető, mivel 2015-ös adatokról van szó). Az viszont látszik, hogy Nyugat-Magyarországban és Közép-Magyarországban a legalacsonyabb a ráta.nuts2-fertility-rate.jpg

60 komment

Nem csoda, hogy minden fiatal külföldre menne: már a kamaszoknak is tele a hócipője

2017. május 15. 12:11 - Napi Csárt

A PISA tesztek nemcsak a diákok kompetenciáit méri, hanem azt is, hogy mennyire elégedettek a tesztet kitöltők az életükkel. Az OECD összesítése szerint a fiatalok (15 éves korosztály) 34 százaléka kiemelkedően elégedett az életével, míg csupán 12 százalékuk elégedetlen azzal. 

Magyarországon alacsonyabb a kiemelkedően elégedettek aránya, ráadásul az elégedetlenek aránya is magasabb az átlagnál. Egyébként három helyen, Görögországban, Koreában és Hong Kongban magasabb az elégedetlenek aránya az elégedetteknél. elegedettseg.jpg 

29 komment
süti beállítások módosítása