Ezt a nyelvet beszélik a világon a legtöbben! Nem, nem az angolt

2017. május 07. 19:22 - Napi Csárt

Általánosan elterjedt vélekedés, hogy angolul bárhol a világban megérteted magad, egyfajta világnyelv. Tény, hogy a nyugati világban nagyon sokan beszélik az angolt, akár második nyelvként. A világon a legtöbben, körülbelül 1,2 milliárdan viszont kínaiul beszélnek. Az alábbi csárton azt láthatod, melyik nyelvet kb. hány ember beszélni, és mely országokban.

page-11.jpg

93 komment

Sosem találod ki, mennyire könnyű üzletet kötni az arab emírekkel

2017. május 04. 12:40 - Napi Csárt

A Geostata januári felmérése azt vizsgálta, hogy melyik országban mennyire könnyű, gördülékeny az üzletkötés. Az adatokat egy hőtérképen ábrázolták, amely alapján (nem meglepő módon) az angolszász és a skandináv országok végeztek az élen. Emellett viszont meglepő lehet, hogy Dél-Korea, Grúzia, Macedónia, az Egyesült Arab Emírségek és Malajzia is kiemelkedően jó helynek számít az üzletkötések gördülékenysége szempontjából. Magyarország nagyjából felső harmad alján található, ami ugyan nem kiemelkedő, azonban megfelel a régiós átlagnak.biznisz.jpg

 

5 komment

10 dolog, amivel rengeteg pénzt spórolhatsz

2017. május 03. 16:26 - Napi Csárt

Kifolyik a kezeid közül a pénz? Hónap végén már alig marad valami a tárcádban? A legszebb nap a hónapban a fizetésnap? Ha mindez igaz rád, akkor érdemes megnézned az On Stride Financial infografikáját.Tippeket adnak, amelyek segítségével rengeteg pénzt spórolhatunk havonta.

Számításaik szerint évente több mint 6000 fontot, vagyis több mint 2 millió forintot spórolhatnánk meg, ha jobban odafigyelnénk kiadásainkra. Nem kell nagy dolgokra gondolni, már azzal sok pénzt takaríthatunk meg, ha lemondunk a kocsiról és a tömegközlekedést választjuk. Sőt, már azzal is jobban jövünk ki hó végén anyagilag, ha nem a folyó víz alatt mosogatunk.

10-simple-lifestyle-changes-that-will-save-you-money.jpg

5 komment

Rohamosan nő az országban az asztmás betegek száma

2017. május 02. 12:25 - Napi Csárt

Az asztma egy véglegesen nem gyógyítható, de ugyanakkor jól kezelhető betegség. A kialakulásának oka még nem ismert, az azonban biztos, hogy az asztmás betegek száma rohamosan nő Magyarországon. 2015-ben már 290 ezer fölé emelkedett a nyilvántartott betegek száma.

 

 

7 komment
süti beállítások módosítása